Megérdemelt, szép győzelem

spigott - 2017. november 3. 20:47

Remek mérkőzésen, a véghajrában ütött gólokkal győzte le 3-1-re az újpestieket a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

Idei első győzelmére készült az Újpest ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely már a közelmúltban igazolt, de eddig csak edzéseken beöltöző Hári Norberttel a soraiban várta a lila-fehérek elleni hazai összecsapást.
Melynek első harmadát a fővárosiak kezdték valamivel erősebben, s bár igazán komoly helyzeteket nem tudtak kialakítani Duschek ketrece előtt, mégis ők játszottak némi mezőnyfölényben. A DAB hokisai az első hat-hét perc után kezdtek magukra találni, ám előbb Hruby balszerencsés kiállítása, majd egy rossz csere miatt kerültek emberhátrányba, s bár az elsőt még sikerült kivédekezni, a másodikat egy szépen kijátszott támadás végén Benk értékesítette, így a 15. percben megszerezte a vezetést az UTE (0-1).

A harmad hajrájában volt lehetősége a mieinknek is a gólszerzésre, a meccs legnagyobb helyzetét azonban Hári éles szögből a kapuvasra ütötte, s hiába videózták vissza az esetet a játékvezetők, az eredmény nem változott, így a vendégek vonulhattak minimális előnnyel a pihenőre. Együttesünk helyzetét nehezítette, hogy rögtön a második felvonás elején vállsérülést szenvedett Mestyán István, így mindössze öt bekkje maradt a Bikáknak a folytatásra. Az átállás nem is ment könnyen, s az újpestiek többször is kijátszották a mieinket, de a remek formát mutató Duschek eszén szerencsére nem tudtak túljárni. Ahogy az első felvonásban, úgy ezúttal is a harmad derekán került némi fölénybe a Morgan-csapat, s Hári remek passzából Odnoga a 31. percben végre ki is egyenlített (1-1). A folytatásban több újpesti kiállítás miatt játszhatott fórban együttesünk, ám a vezető gólt nem sikerült megszerezni, így a záró etapra maradt a döntés.

A harmadik húsz percet a vendégek kezdték előnyben, de ekkorra rendezte sorait az Acélbikák alakulata, így a lilák sem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani a hazai ketrec előtt. A túloldalon Azari lövését védte bravúrral Sila, majd Turcotte ellen is bemutatta ugyanezt, s a harmad derekán egyértelműen a vendégek kapusa volt az, aki tartotta a csapatát. Az 56. percben a kapura törő Turcotte ellen csak szabálytalankodni tudott Varga, s a kiállításból Léránt lőtt fordulásból hatalmas gólt a bal felsőbe, így alig három perccel a meccs vége előtt végre a DAB állt közelebb a sikerhez (2-1). A hajrában kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött jégre Szilassy Zoltán, ám a mieink remekül védekeztek, majd egy kiütött korongot Novotny csent el Kiss Dánieltől, majd az üres kapuba lőve állította be a 3-1-es dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

DAB – UTE 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

DAB: Duschek - Erdélyi, Mestyán, Turcotte, Azari, Novotny 1, Orbán (1), Szkripec, Németh, Léránt 1, Izacky, Lencsés, Hruby, Silló, Odnoga 1, Nagy M., Makovics, Tanka, Borbás, Török, Hári (2). Vezetőedző: Jason Morgan.

UTE: Sila - Kiss R., Kiss D., Szalma, Cseter (1), Caladi, Huba (1), Pokornyi, Benk 1, Frolík, Ropret, Varga, Hegyi, Nemes, Becze, Sági, Schmál, Pápa, Dósa, Pichler, Turbucz. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.