Nehéz, de nem megoldhatatlan feladat

spigott - 2017. november 4. 8:02

A tavalyi bronzérmes, s a nyáron tovább erősödött Érd ellen lép pályára szombaton este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Nincs irigylésre méltó helyzetben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely egymás után játssza nehezebbnél is nehezebb mérkőzéseit a bajnokságban. A közelmúltban ugyanis a nyáron jelentősen megerősödött Siófok, majd a bajnok Győri Audi ETO ellen húztak szerelést György László tanítványai, míg az előttünk álló szombaton az évek óta rendkívül stabil kerettel bíró, s rendre dobogós Érd látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba. Szabó Edina együttese a tavalyi szezonhoz képest ráadásul tovább erősödött, s ez eredményein is meglátszik, mivel eddig lejátszott nyolc találkozójából hetet simán megnyert, s csak a győriektől szenvedett vereséget, így jelenleg a második helyen áll a bajnoki tabellán.

Finoman szólva sem vár tehát könnyű találkozó együttesünkre szombaton este hat órától, s tisztában van ezzel György László vezetőedző is, aki szerint csak a maximumot nyújtva lehet esélyük arra, hogy meglepjék a vendégeket.

Kép: DO-archív

- Nagyon erős csapat az idén is dobogóra hajtó Érd, mind a védekezése, mind a támadójátéka jónak mondható, s ismételten csak azt lehet mondani, hogy a mi védekezésünknek is olyan agresszivitást kell mutatni, amivel megfoghatjuk a vendégeket. Sajnos a támadójátékunkban az elmúlt időszakban sok problémát okozott a technikai hibák magas száma, illetve a helyzetkihasználásunk gyenge mutatója is, mert hiába alakítjuk ki a helyzeteket, a befejezéseknél nem koncentrálunk, nem figyelünk oda eléggé, s ez az eredményességünkön is meglátszik. Fontos lesz a holnapi találkozón, hogy az első tíz-tizenöt percben miként tudjuk felvenni a ritmust, a játék ütemét, menyire tudunk a mérkőzésben maradni. Oda kell figyelnünk a helyzeteink kihasználására ehhez, nagyon nehéz feladat vár ránk, de persze nem megoldhatatlan. Sérültjeink közül Kazai Anita szerdán már edzett, az ő játéka még kérdéses, a többiek közül páran kisebb megfázással küzdenek, de ő pályára lépésük nem forog veszélyben.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.