Szöllősi Martin a válogatottban!

doszerk - 2017. november 13. 12:40

Bronzérmet szerzett a százhalombattai rövidpályás országos bajnokságon, majd bekerült a válogatott Európa-bajnoki keretébe Szöllősi Martin, a Dunaferr SE fiatal úszója.

Százhalombattán rendezték meg hétvégén az úszók rövid pályás országos bajnokságát, melyen a Dunaferr SE fiatal úszói is megmérették magukat. A dunaújvárosiak ezúttal nyolcfős különítménnyel (Lack Bianka, Fekete Dóra, Horváth Evelin, Kállai Botond, Selmeci Levente, Szlobodnyik Dávid, Szöllősi Martin, Weiter Dávid) vettek részt a rangos viadalon, s mint az a Dunaferr SE tájékoztatójából kiderült, igen szép eredményekkel örvendeztették meg az értük szorítókat. Versenyzőink közül ugyanis Fekete Dóra két számban is bejutott a döntőbe, s 200 mellen a negyedik, míg a 100 méteres mellúszásban a hetedik helyen csapott célba.

Szöllősi Martin bravúros bronzérmet szerzett! (Kép forrása: Dunaferr SE)

Még nagyobb bravúrt ért el Szöllősi Martin, aki már az 50 méteres mellúszás középdöntőjében elért harmadik helyével jelezte, hogy esélye van odaérni a dobogóra is. A 19 éves dunaújvárosi tehetség a fináléban is kiválóan teljesített, s a hódmezővásárhelyi Szilágyi Csaba (27,04), valamint a kőbányai Horváth Dávid (27,31) mögött 27,41 másodperces idővel ért célba a harmadik helyen. Kovács József tanítványa azonban nemcsak a dobogós helyezésnek örülhetett a viadal után, hanem annak is, hogy a Sós Csaba szövetségi kapitány beválogatta a válogatott keretbe is, s mivel a szakember előterjesztésére a Magyar Úszó Szövetség elnöksége is rábólintott, a Dunaferr SE kiválósága ott lesz a decemberben sorra kerülő koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.