Dunaújváros Hetilap

Dömötör: több mint 2 millióan mondanak nemet a "Soros-terv" minden egyes pontjára

doszerk - 2017. december 19. 16:50

A "Soros-terv" minden egyes pontjára több mint 2 millióan mondanak nemet - jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján, közölve: a postán beérkezett kérdőívek több mint 90 százalékát már feldolgozták.

Az eredmények azt mutatják: a magyarok egyhangúlag elutasítanak minden olyan tervet, amely a bevándorlást segíti, ösztönzi - mondta a politikus. A konzultációban részt vevők egységesen elutasítják évi egymillió bevándorló Európába telepítését, a már itt lévők kötelező szétosztását, az Európába érkező migránsok 9 millió forintos anyagi támogatását, továbbá kiállnak a kerítés védelme mellett, és nem fogadják el, hogy nyomás alá helyezzék a betelepítést ellenző országokat - fejtette ki.

Dömötör Csaba szerint új egyetértési pontok jöttek létre Magyarországon, melyek közül a legfontosabb, hogy a magyarok nem szeretnék, ha Magyarország bevándorlóországgá válna. "Most már több mint 2 millió magyar ember kiállása segíti a kormány küzdelmét" - jelentette ki.

Az államtitkár úgy fogalmazott: a konzultáció a demokratikus párbeszédnek Európában is egyedülálló eszköze. A konzultáció eredménye pedig világos üzenet - mondta az államtitkár -, és "azt gondoljuk, hogy ez minden magyarországi közéleti szereplőre érvényes". Akik nem veszik figyelembe ezt az eredményt, és támogatják a betelepítési terveket, azok szembe mennek a magyarok akaratával - tette hozzá.

  

Fotó:MTI

Kovács Zoltán kormányszóvivő a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a nemzeti konzultáció kezdte óta felgyorsult a "Soros-terv" végrehajtása Európában, az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi (LIBE) bizottsága után az EP is egyértelmű mandátumot adott a kötelező betelepítési kvótáról szóló tárgyalások megkezdésére. Azokat az országokat pedig - köztük Magyarországot -, amelyek nem akarnak ebben részt venni, látványosan pellengérre állítják, megpróbálják megbüntetni - fűzte hozzá.

A szóvivő megjegyezte: az Európai Unió intézményei és a nyugat-európai országok jelentős része erőltetik a kötelező kvótás megoldást. "Arra számítunk, hogy (...) januártól újult erővel lángol fel majd az a szándék, kísérlet, hogy a kötelező kvótákat ránk erőltessék" - mondta Kovács Zoltán.

Arra a felvetésre, hogy egyre több önkormányzat tiltakozik a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott civil szervezetekkel kapcsolatban, Dömötör Csaba úgy reagált: megalapozott az a gyanú, hogy ezek a szervezetek a bevándorlást fogják segíteni, ezért nem csodálkozik azon, hogy önkormányzatok megpróbálnak minden eszközzel fellépni a betelepítési tervek ellen.

-MTI-

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.