Dunaújváros Hetilap

Kis járőrök köröznek a gyermekosztályon

Vass Ádám - 2017. december 7. 12:24

Nem akármilyen meglepetés érte a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának kis betegeit, szerdán délután ugyanis a rendőrség érkezett hozzájuk, méghozzá két nagyméretű távirányítós rendőrautóval.

Lacza Tamás, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője másfél héttel ezelőtt jótékonysági futást szervezett a belvárosban, amellyel a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya javára gyűjtöttek adományokat. A kezdeményezéshez több, mint kétszázötvenen csatlakoztak, köztük kollégái, mentők, tűzoltók, a kórház dolgozói, a helyi futóközösségek tagjai és a rengeteg mozogni, segíteni vágyó dunaújvárosi. A hét kilométeres táv teljesítése után összesítették az adományokat, és 416 ezer forint gyűlt össze. Ebből két darab távirányítós elektromos játékautót vásároltak. A zenélő, villogó, kormányozható rendőrautókat szerdán délután vitte el Lacza Tamás a gyermekosztályra a Pannon Polgárőrség tagjaival. Hangsúlyozta, a futóknak köszönhető ez a két autó. Reméli, ezekkel az ajándékokkal, valamint a sok gyümölccsel és csokival, amivel még érkeztek, szebbé tehetik a gyerekek itt töltött idejét, és kicsit elfelejtik velük, miért is vannak itt. Az adományt a kis pácienseken kívül dr. László Erzsébet osztályvezető főorvos és dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgató-főorvosa fogadta. Utóbbi is megköszönte az ajándékokat, amik szerinte rendkívül ötletesek és nagyban megkönnyítik majd a kicsik mozgását az osztályon, de mindenekelőtt feldobja a hangulatot, jobb kedvre deríti a gyerekeket, ezzel is hozzájárulva gyógyulásukhoz. A kicsik ennek megfelelően azonnal be is pattantak a rendőrautóba és fülig érő szájjal meg is kezdték a járőrözést az osztályon.

A jótékonysági futás adományának megmaradt összegét pedig felajánlották az újszülöttek számára alkalmas melegítő- és újraélesztő asztal megvásárlásához. Erre a mintegy másfél millió forint értékű berendezés megvásárlására gyűjt most ugyanis a kórház. Hingyi László önkormányzati képviselő magánemberként százezer forintot ajánlott fel az eszköz beszerzéséhez.

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.