Mindig előre, az újabb sikerek felé

Vass Ádám - 2017. december 19. 21:12

Az évértékelők sorát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata folytatta kedden este a Campus étteremben. A jó hangulatú évzárón azonban nem elsősorban a múlt, sokkal inkább a jövő és az akadémia előtt álló munka állt a középpontban.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia életének legmeghatározóbb szereplői gyűltek össze kedden este a Campus étteremben, hogy együtt zárják le a 2017-es esztendőt egy karácsonyi évértékelő keretein belül. Az évzárón részt vett Szemenyei István, a DKKA ügyvezetője, dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, illetve a kézilabda akadémia alapítványának elnöke, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora, az egyetem újonnan kinevezett kancellárja Kiss Ádám, és a dunaújvárosi önkormányzat valamennyi képviselője, a támogatók és természetesen a DKKA felnőtt csapatának játékosai.

Az értékelések során Szemenyei István kezdte. Mint mondta, a naptári év végén szakmailag nem könnyű konklúziót vonni, hiszen a bajnokság is még csak a felénél tart, ezért nehéz mérlegelni, főleg, hogy az igazán nagy rivális csapatokkal még csak most jönnek a találkozók. De ilyenkor rendszerint véget is ér egy világverseny, legutóbb épp a világbajnokság, ami után le kell vonni a megfelelő következtetéseket.
- Egy biztos, nekünk itt a dunaújvárosi akadémián még inkább megnőtt a felelősségünk, hiszen látszik az, hogy a jövőre kell koncentrálni, a fiatalokra, és arra, hogy néhány év múlva ütőképesebb válogatottunk legyen. Ehhez megkapunk mindenféle anyagi és egyéb támogatást, innentől pedig a mi felelősségünk, hogy ezekkel hogyan tudunk élni, mind az edzők, a szakemberek, mind pedig a játékosok közösen. Az elmúlt évet figyelembe véve kiemelte a Magyar Kupa négyes döntőjébe való bejutást, az utánpótlás csapatok kiváló szereplését, György László vezetőedző érkezését és mindenekelőtt azt, hogy elindulhat a csarnok felújítása és bővítése, ami egy új dimenziót jelenthet a város sportéletében.

Dr. Dorkota Lajos elsősorban szurkolói szemmel értékelte a DKKA idei teljesítményét. Mint mondta, az év első felében kiválóan teljesített a csapat, úgy tűnt, hogy a jó pár éves munka meghozta a gyümölcsét, és az új szezonban is az első négy hely valamelyike biztosított, de az előző hónapokban nem mindig azt adta ki magából a csapat, amire képes. Arról is szólt, hogy mi vagyunk az a csapat, amelyik nem csak a nevében viseli az akadémia nevet, hiszen jó pár évvel ezelőtt az önkormányzat támogatásával kezdték el a csapat építését, nagy hangsúlyt fektetve az utánpótlás nevelésére. Ennek eredményeként indulhat el a kézilabdacsarnok felújítása és az új csarnok építése is, mintegy hatmilliárd forint állami forrásból.
- Adott a támogatás, adott a biztos anyagi háttér, az utánpótlás és a vezetői gárda stabil, a játékosok nagyon tehetségesek, minden adott ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Van jövője a csapatnak és álmodhatunk nagyobbat, hiszen a város a csapat mögött áll- mondta dr. Dorkota Lajos.

A sportcsarnok hatmilliárdos fejlesztésével kapcsolatban (amely kiemelt állami beruházásnak számít) dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője elmondta, a múlt héten aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően elkezdődhet a munka, melynek eredményeként két éven belül egy teljesen megújult, nemzetközileg is elismert létesítményekkel fogunk rendelkezni. Éppen ezért az elkövetkezendő időszak feladatai között fontos kitűzni azt, hogy nemzetközi porondon is helyt kell állnia a jövőben a csapatnak, ezért kívánja, hogy a nemzetközi kupaindulást érő helyek egyikén végezhessen a DKKA a 2017/18-as szezon végén.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.