Rangadót hoz a Mikulás!

Szárszó Lajos - 2017. december 6. 7:43

Óriási kihívás elé néznek a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázói, akik a listavezető UVSE együttesét látják vendégül ma este háromnegyed öttől az OB I-es bajnokság csúcsrangadóján.

Ha bármely sportágban az első helyen álló csapat játszik a másodikkal az egyértelműen csúcsrangadónak számít. Így lesz ez szerdán a kora esti órákban a Fabó Éva Sportuszodában is, hiszen a DUE-Maarks Graphics, amely jelenleg a második, a listavezető UVSE csapatát fogadja. Az elmúlt évek alapján az esélyesebbnek a fővárosi együttes számít, de ne feledjük, azért sikerült már megtréfálniuk Szilágyi Dorottyáéknak Keszthelyi Ritáékat.

Abban biztosak lehetünk, hogy mindkét csapat remek formában van, hiszen az UVSE az orosz Dynamo Uralochka, valamint a két holland gárda, az UZSC Utrecht és a Widex GZC Donk legyőzésével, míg a Dunaújváros a görög NC Vouliagmeni és a szintén görög ANC Glyfada, valamint a francia UC Lille legyőzésével nyerte meg selejtezőcsoportját az Euroliga hétvégi körében, így a hibátlan teljesítményüknek köszönhetően mindketten az első helyen jutottak tovább. Ez természetesen a magyar női vízilabda erejét, magas színvonalát is jelzi, főként, ha hozzátesszük, hogy a BVSC-Zugló Diapolo is a továbbjutók között szerepel. Ez a magas színvonal, egyben parázs csata várható a szerdai DUE-UVSE meccstől is, melyben a győzelem mellett a presztízs megvédése, illetve megszerzése is fontos szerepet játszik. Nem kérdés, hogy a bajnoki címvédőt, a Magyar kupa győztes lila-fehér együttest csak úgy lehet legyőzni, ha Gurisatti Grétáék legalább azt a játékot nyújtják, mint amit a Vouljagmeni meccsen láttuk tőlük.

Akkor tudásuk legjavát adták a lányok, ennek volt köszönhető a győzelem, ezért sikerült felülkerekedni a görögökön. Ráadásul Mihók Attila vezetőedző olyan taktikát választott, melyet a játékosai szinte maradéktalanul meg is valósítottak, amelyben érvényesíteni tudták saját erősségeiket. Ez a hozzáállás kell majd ahhoz, hogy sikerülhessen megbillenteni az UVSE önbizalmát, hiszen ismét csak igazi csapatként játszva lehet sikeres a DUE-Maarks Graphics. A csúcsrangadó szerdán 16.45-kor kezdődik a Fabó Éva Sportuszodában, ahol, a Mikulásnak is köszönhetően számos meglepetéssel várják a meccsre kilátogató szurkolókat.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.