Bravúrra készül a Dunaferr!

Szárszó Lajos - 2018. január 11. 7:58

A Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata a Pénzügyőr együttesét fogadja a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A sümegi, majd kaposvári bajnoki vendégszereplést követően a 2018-as esztendőben először szurkolhatunk itthon, a Dunaújváros Sportcsarnok kistermében a Dunaferr SE röplabdázóinak. Tomanóczy Tibor tanítványai ezúttal a Magyar Kupa negyeddöntőjében lépnek pályára csütörtökön 17 órakor a Pénzügyőr ellen. Az újvárosiak a kupasorozat előző állomásán Debrecenben győztek simán, így jutottak tovább. Ami a negyeddöntő érdekessége, hogy ebben a szakaszban már nem egy, hanem két mérkőzés összesítése alapján kerül ki a továbbjutó. Ma tehát az első ütközetre kerül sor az ellen a fővárosi alakulat ellen, akik a tavalyi szezonban bajnoki döntőt játszottak, míg az idén jelenleg a tabella negyedik helyén állnak, ahol a mieink pillanatnyilag a nyolcadikak.

A meccs esélyesének a vendégek számítanak, akikkel Hatvany Zsolték az idei szezonban már egyszer találkoztak, mely meccs sima 3:0-s Pénzügyőr sikerrel zárult. Most azonban egy teljesen más mérkőzésre számíthatunk, melyen reményeink szerint olyan eredmény születik majd, mely alapján a második meccs előtt még nem dől el a továbbjutás kérdése. Ezt elérni azonban nem lesz egyszerű feladat, hiszen a Dunaferr az elmúlt hetekben igencsak foghíjas kerettel készült, majd játszotta a bajnoki meccseit. Ennek oka, hogy hat kiváló fiatal kapott meghatározó szerepet abban az U18-as magyar válogatottban, amely az ukrajnai Cserkasziban Európa-bajnoki selejtezőn szerepelt, és mivel az utolsó mérkőzésükön a fiúk magabiztos, 3:0-s győzelmet aratottak Grúzia ellen, így a csoportjuk harmadik helyén zártak. De visszatérve a mai kupameccsre ez okozza az egyik nehézségét is a találkozónak, hiszen az újvárosi fiatalok, mint azt Tomanóczy Tibor vezetőedzőtől megtudtuk, nagyon kimerülten tértek vissza a klubhoz.

Képek: DO-archív

- A válogatottságból visszatérő játékosok igen nehéz sorozaton vannak túl, hiszen az Európa-bajnoki selejtezőre már közel egy hónapja megkezdték a felkészülésüket. Nem véletlen tehát, hogy teljesen kimerülten, nagyon fáradtan érkeztek haza, akiknek a kupamérkőzés előtt csupán egy nap pihenőt tudtunk adni. Ezt követően csatlakoztak a többiekhez, akikkel közösen a mai meccs előtt csupán egy közös edzésen vettek részt. Ettől függetlenül össze fogjuk rakni a legütőképesebbnek tartott csapatot, akikkel megpróbáljuk megnehezíteni a csupa rutinos, minden hájjal megkent Pénzügyőr együttesének a dolgát. Bízom abban, hogy egy igen szoros meccset játsszunk majd, melyből mi jövünk ki győztesen, hiszen ekkor maradna esélyünk a továbbjutásra. Azt azonban ne felejtsük, hogy már az is igazi bravúrnak számítana, ha meg tudnánk szorítani ellenfelünket. Bízom abban, hogy játékosaim mindent megtesznek majd a siker érdekében, így a kilátogató nézők izgalmas meccset láthatnak majd.

A negyeddöntő párosítása:

Január 11., csütörtök
17:00 Dunaferr – Pénzügyőr (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés)

MAFC BME – HÉP-Kecskemét (első mérkőzés 0:3)
Sümegi RE – Fino Kaposvár
Vegyész RC Kazincbarcika – Szolnoki RA

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.