Vádat emeltek az embercsempészek ellen

Brousil Csaba - 2018. január 11. 10:52

A Székesfehérvári Ügyészség vádat emelt az ellen a két orosz és egy szerb férfi ellen, akik harminc migránst próbáltak meg Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni még tavaly novemberben. Az egyik gyanúsított tíz illegális bevándorlóval a kocsijában fának ütközött Ráckeresztúrnál, ez robbantotta ki az ügyet.

Mint arról korábban beszámoltunk november 4-én, Ráckeresztúr belterületén, egy autó fának ütközött. Ezt akár "hétköznapi" esetnek is mondhatnánk, igen ám, de a kocsiban tíz(!) migráns utazott. Az autó sofőrje pedig sietve távozott a helyszínről. Nem jutott messzire, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai másnap elfogták a harminckilenc éves orosz állampolgárságú férfit.

A nyomozást elindították, a migránsokat pedig visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az vádemelési indoklásában az ügyészség felfedte az ügy részleteit. Kiderült, hogy az orosz állampolgárságú férfi nem egyedül dolgozott, volt két társa is, egy szerb és egy szintén orosz állampolgár. Mindannyian állandó ausztriai lakhellyel rendelkeztek. Így hárman, kalákában megközelítőleg harminc illegális bevándorlót akartak - fejenként száz euróért - Magyarországról Ausztráliába csempészni. Azon a tavaly november 4-i napon az esti órákban az 55-ös és az 56-os számú főút kereszteződésének közelében, az erdőben várakozó illegális bevándorlókat három személyautóba zsúfolták és útnak indultak. Pechjükre a rendőrök az M6-os autópályán a kulcsi lehajtó után igazoltatni akarták őket. Ekkor szétváltak, az orosz sofőr lehajtott a pályáról, de nem jutott messzire, Ráckeresztúron fának ütközött. A balesetben ketten súlyos, míg nyolcan
könnyű személyi sérülést szenvedtek.

Fotók: police.hu

A másik sofőrt is megpróbálták igazoltatni a rendőrök az M6-oson, de a szerb állampolgárságú férfi elhajtott a helyszínről és Érden a vele utazó tíz migránst kitette a kocsijából. Másnap - november 5-én - a rendőrök az M1-es autópályán elfogták a vádlottakat és őrizetbe is vették őket.

Az ügyészség vádiratában a vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és kiutasítás alkalmazását indítványozta.

A rovat további hírei: Sziréna

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.