Évet zártak a röplabdázók

spigott - 2018. január 30. 18:41

A felnőtt csapat kihozta magából a maximumot, s a Dunaferr SE röplabdázóinak utánpótlása is jól teljesített a 2017-es esztendőben.

A Campus étteremben tartotta meg évzáróját ma este a Dunaferr SE Röplabda Akadémia. A családias hangulatú ünnepségen a felnőtt és utánpótlás együttesek játékosai és edzői mellett jelen volt a szakosztály vezetője, Vass Zoltán, a Dunaferr SE elnöke, Mátyás Gábor, elnökségi tagjai közül Kovács Judit, és Kis Attila, a város részéről Izsák Máté, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke, illetve a csapatot támogatók is. A rövid bevezetőt követően Vass Zoltán szakosztályelnök köszöntötte az egybegyűlteket, majd Tomanóczy Tibor a felnőtt csapat vezetőedzője, illetve a DSE röplabda akadémia ügyvezetője adott számot a 2017-es esztendő legfontosabb történéseiről.

Mint azt a szakember elmondta, a felnőtt együttes, amit lehetett, kihozott magából a 2017-es esztendőben, főleg úgy, hogy az NB I-es csapat kilencven százalékát utánpótlás korú játékosok alkották. A tavaszi szezon vége a playoff-rendszerben meglehetősen hektikus volt, de ez szerencsére az eredményekben nem mutatkozott meg, s végül a hetedik helyen sikerült befejezni a bajnokságot. A junior, az ifi és a serdülő csapatok nagyon jól szerepeltek, mindannyian bejutottak az országos döntők legjobb hat együttese közé, igaz itt már volt egy kis hiányérzet, mert csak egy érmet tudtak szerezni, ám a fiatalok és az edzők azon lesznek, hogy az idén ezt "kijavítsák", s remélhetőleg a Hild iskola röplabdázói is jól szerepelnek majd Brnoban sorra kerülő ISF Középiskolai Világbajnokságon.

A köszöntések és értékelések után kiosztották tavalyi szezon legjobbjainak járó díjakat, így a 2017-es esztendőben a serdülőknél Laczi Dominik, az ifiknél Hartyányi Gergő, a junioroknál Móró Ákos, míg a felnőttek között Bohnicsek Szilveszter örülhetett az elismerésnek, míg a legjobb edzőnek Kelemen Istvánt választották. Az idén először ítélték oda a Dunaújváros Röplabdázásáért Díjat, melyet a Dunaferr SE röplabda szakosztályának elnöke, Vass Zoltán vehetett át Tomanócy Tibortól, majd az ünnepséget közös vacsora és kötetlen beszélgetés zárta.

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.