Lehengerlő második félidő

spigott - 2018. január 13. 18:34

A második félidőben nyújtott kiváló játékának köszönhetően nagyon sima, 32-21-es sikert aratott Kecskeméten a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely a szünet után valósággal állva hagyta az első felvonásban kiválóan küzdő hazaiakat.

Idegenben, a 12. helyen álló Kecskemét ellen folytatta a bajnoki küzdelmeket ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. György László csapatára nem várt könnyű feladat a több rutinos játékossal is rendelkező vetélytárs otthonában, ám a mieink célja egyértelműen a két bajnoki pont megszerzése volt.
Meglehetősen sok hibával kezdte azonban a mérkőzést mindkét együttes, főleg támadásban akadozott a gépezet a hazaiaknál és a mieinknél is. Ugyan Micijevic kettő és Szekerczés egy találatával rendre a Kohásznál volt az előny, György Lászlónak mégis időt kellett kérnie a 11. percben, hogy pontosabb játékra ösztökélje tanítványait (2-3). Szekerczés ezt követően meg is szerezte a DKKA negyedik találatát, de két eladott labda után is könnyű gólt szerzett a Kecskemét, mely többször támadhatott a vezetés megszerzéséért is (5-5).

Oguntoye két bravúrja után előbb Szalai, majd kapusunk szerzett gólt üres kapura, ám újra jöttek a rossz bejátszások, az elrontott lövések, s a hazaiak ezt ki is használták, ismét egalizáltak, majd a 24. percben a vezetést is megszerezték (9-8). Sőt, Nikolajenko átlövésével már kettővel lépett meg a Kecskemét a mieinktől, de Monori bombája és Kovács üres kapus gólja után újra egyenlőt mutatott az eredményjelző (10-10). A játékrész hajrájában Szabó hetesével újra visszavette a vezetést a hazai csapat, ám Monori erre is válaszolt, de az utolsó percben már csak kihagyott helyzetek miatt bosszankodhattunk, így a szünetre 11-11-es állással vonultak a felek.

A térfélcserét követően újra a Kohász kezdett erősebben, végre a védekezés is működött, támadásban szinte nem is tudtak hibázni a mieink, akik sorozatban szerezték góljaikat, s a 38. percben időt is kellett kérnie a hazaiaknak, mert 17-13-ra meglépett ellenfelétől a DKKA.

Képek: DO-archív

A rövid pauza sajnos meg is törte a mieink lendületét, s a hazaiak két perc alatt megfelezték hátrányukat, de 16-18-as állást követően nagyon összekapta magát együttesünk, mely hét percen keresztül nem kapott gólt, cserébe viszont szerzett ötöt, így a játékrész derekán jöhetett az újabb hazai időkérés (16-23). A vendéglátók a 48. percben törték meg hosszú gólcsendjüket, ám erre egy újabb duplával válaszolt a Kohász, mely az 50. percre végleg eldöntötte a pontok sorsát (17-25).  A mérkőzés hajrája így már semmi izgalmat nem hozott, egy örömteli pillanatot azonban igen, mert az 58. percben több mint egyéves kihagyás után újra pályára lépett Bulath Anita, aki egy remek gólpasszal vette ki a részét a mieink 32-21-es győzelméből.

Kecskeméti NKSE – DKKA 21-32 (11-11)

DKKA: Oguntoye 1 – Kazai, Micijevic 6, Szalai 7, Cifra, Szekerczés 2, Grosch 2. Csere: Tomasevics (kapus), Takács D., Nick, Monori 4, Kovács 5, Dombi 2, Molnár 3, Bulath. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.