Két pontért utazik Kecskemétre a Kohász

spigott - 2018. január 13. 12:04

Kecskeméten folytatja a bajnoki küzdelmeket ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Kisvárda elleni győzelemmel a hatodik helyre lépett fel a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a bajnoki tabellán, ám ahhoz, hogy György László tanítványai tovább zárkózzanak az élmezőnyhöz, muszáj nyerniük legközelebbi bajnoki mérkőzésükön is, melyet ma délután öt órától játszanak a Kecskemét otthonában. Együttesünk hétvégi vetélytársa a 12. helyet foglalja el a táblázaton úgy, hogy eddig lejátszott tíz mérkőzéséből kettőt nyert meg, s egy döntetlen mellett hét alkalommal szenvedett vereséget.

A több rutinos játékost felvonultató kecskemétiek ellen azonban nem számíthat könnyű meccsre csapatunk, melyre egy várhatóan nagyon motivált vetélytárs vár a K&H női kézilabda liga szombati felvonásán. Melyen azért egyértelműen a mieink számítanak az esélyesebbnek, az ugyanakkor a két gárda szeptemberi edzőmeccsén is bebizonyosodott, hogy nem vehetik félvállról az összecsapást játékosaink. A közelmúltban megműtött Bouti Fruzsinára sajnos nem számíthat a szakvezetés, Kovács Anna és Szalai Babett is kisebb sérüléssel, betegséggel küzd, s kérdéses az elmúlt hetekben már százszázalékos edzésmunkát végző Bulath Anita játéka is.

Képek: DO-archív

Mint azt György László vezetőedző elmondta, bár a kiváló játékos komoly segítséget jelent csapatának a pályán és azon kívül is, nem siettetik el visszatérését, ám ahogy fizikailag is utoléri magát, természetesen számít az átlövő játékára.

- Akadnak kisebb sérülések és betegségek a csapatban, de bízunk benne, hogy ezek estig rendeződnek. Fontos mérkőzés előtt állunk, tisztában vannak ezzel a lányok is, nem tartunk a kecskemétiektől, de arról sincs szó, hogy lenéznénk őket, támadásban és védekezésben is jó teljesítményt nyújtva szeretnénk begyűjteni a két bajnoki pontot. Nyári edzőmérkőzésünkhöz képest is erősödött a Kecskemét, több rutinos játékosuk van, hazai környezetben biztos, hogy nyerni szeretnének, de remélem, nálunk is tudja mindenki, hogy miért utazunk, mi a feladata, s az első pillanattól az utolsóig kemény, de fegyelmezett játékot nyújtva sikerül megszereznünk a győzelmet.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.