Magabiztos DAB győzelem az UTE ellen

Szárszó Lajos - 2018. január 28. 21:05

A középszakasz második körében Becze Tihamér triplájának és a csapat remek helyzetkihasználásnak köszönhetően megérdemelt győzelmet szerzett a DAB az Újpest otthonában.

Az Erste Liga középszakaszának második körében az első napi vesztesek, vagyis az UTE és a Dunaújvárosi Acélbikák találkoztak. Mivel mindkét gárda célja a javítás volt, így nagyszerű, kiélezett mérkőzésre számíthattunk.

Az első lehetőséget Jakud Izacky dolgozta ki, aki végigszlalomozott a hazai védelmen, emelését azonban Sila hárította. A folytatásban a Bikák voltak a kezdeményezőbbek, melynek következtében a hazaiak beszorultak saját térfelükre. Ezt azonnal gólra is váltotta csapatunk, mégpedig Becze Tihamér révén, aki, miután védőjét lerázta, jól helyezett bombával vette be Sila kapuját (0-1). A harmad hajrája nyílt sisakos harcot hozott. Azari és Ropret kisebb keménykedése után az utóbbi időszakban remeklő Izacky Jakub biztos kézzel értékesítette szólóját (0-2), majd 20 másodperccel az első dudaszó előtt Becze Tihamér mattolta Silát (0-3), így remek harmadot zártak az Acélbikák. A háromgólos vezetés birtokában kissé megnyugodott Duschek tette izgalmassá a meccset, aki, miután hárította az UTE egyik gyenge lövését odapasszolta a korongot az előtte álló Kiss Dánielnek, aki közelről nem hibázott (1-3). De még mielőtt a hazaiak ennek különösebben örülhettek volna, Turcotte Hugo erőszakossága hozta meg a negyedik gólunkat (1-4). Ez, mint várható volt felpaprikázta a hazaiak kedélyeit, akik egyre agresszívabbakká váltak. Ennek lett az áldozata Odnoga Mátyás, aki két percre ült ki a büntetőpadra, majd Turcotte, akit keményen palánkra löktek a védők, ennek ellenére megúsztuk ezt a szakaszt. Pápa Márton kiugrását Mestyán István csak szabálytalan eszközökkel tudta megállítani, így ismét emberhátrányba kerültünk. Ezt már nem sikerült kivédekeznünk, mivel a kapu torkában álló Hegyi Ádámot nem sikerült kitolni a veszélyes területről, és ő kiválóan tette bele az ütőjét Varga Ádám lövésébe (2-4).

Egy emberelőnyt a Bikák is kaptak a 32. perc elején, Sikorcin szállt ki rövid időre, majd Kiss Dániel kapott kettő percet, aki hátulról szedte ki ütővel csatárunk lábát. A kettős fórt Hári Norbert váltotta gólra (2-5), ezzel ismét háromgólosra nőtt az előnyünk, melyet követően kifejezetten felszabadult játékot láthattunk az újvárosiaktól. A záró harmad elején hatalmas energiát fektettek a támadásaikba a hazaiak, ennek ellenére Silának kellett hatalmasat védenie egy újvárosi szóló végén. A DAB legfontosabb dolga ekkor azonban nem a gólszerzés volt, hanem a védekezés hibátlan megoldása, nehogy az UTE elhiggye, hogy visszatérhet a meccsbe. A keménykedés nem volt ritka, de ebből megint mi jöttünk ki rosszul, mivel Hruby Gellért kapott két percet. Ezt Sikorcinnak köszönhetően villámgyorsan kihasználták a lilák (3-5), akik ettől új erőre kaptak volna, ha nem jön az újabb újvárosi találat. Ezt Hüffner Adrián szerezte, aki a kapuvasnál állva kotorta a korongot a ketrecbe (3-6). Alig egy perc múlva Silló Arnoldot szórták ki, de hol Duschek, hol a kapuvas mentett. A folytatásban egy-egy pofon is elcsattant, amely bár a jégen döntetlennek tűnt, a kiállításokat figyelembe véve mi jöttünk ki jobban. Ráadásul a meccset végleg eldöntő hetedik találatot is sikerült megszerezni Becze Tihamér jóvoltából (3-7), így a vége előtt szűk kilenc perccel már nyugodtan örülhettünk a sikernek. Na, ez végleg sokkolta a hazaiakat, akik hol a kapujukat tologatták el, hol játékosainkat próbálták belevinni egy-egy kisebb csetepatéba, ez utóbbit nem sok sikerrel. A végét jelentő dudaszó pillanatában joggal örült a szép számú dunaújvárosi szurkolótábor előtt a DAB, hiszen a mai napon teljesen megérdemelten győzték le az Újpest csapatát. Folytatás február 2-án 18 órától, amikor a mieink a MAC gárdáját fogadják.

UTE - Dunaújvárosi Acélbikák 3-7 (0-3, 2-2, 1-2)

Vezették: Halassy György, Kókai Márk, Berkesi Balázs, Pálkövi Botond György

UTE: Sila Ales - Kiss Dániel 1, Huba Peter, Caladi Erik, Benk András, Kovács Csaba, Hegyi Ádám 1, Varga Arnold, Ropret Anze, Sikorcin Ladislav 1, Frolik Martin, Nagy Nilan, Kiss Roland         , Szalma Zsolt, Nemes Benjamin Zoltán, Turbucz Martin Zoltán, Schmál Kristóf   , Pápa Márton, Pichler-Balássy Ádám, Márkus Levente (kapus). Vezetőedző: Szilassy Zoltán

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek Dávid - Erdélyi Tamás, Mestyán István, Azari Zsolt, Nageler Daniel, Novotny Dominik, Orbán Attila, Skrypets Daniil, Becze Tihamér 3, Léránt René, Odnoga Mátyás, Hruby Gellért, Lencsés Tamás, Hári Norbert 1, Izacky Jakub 1, Turcotte Hugo 1, Hüffner Adrián 1, Nagy Márk Máté, Németh Péter, Silló Arnold,

Koitmaa Villem-Henrik (kapus). Vezetőedző: Morgan Jason

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.