Újra iskolajáték lesz?

Szárszó Lajos - 2018. január 12. 18:00

A DUE-Maarks Graphics felnőtt női vízilabdázói az OB I következő fordulójában egyértelmű esélyesként utaznak Tatabányára.

A DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapatának régen szurkolhattunk már, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a lányok ilyen hosszú pihenőt kaptak. Sőt! A mienktől többen a válogatottban szerepeltek, majd azt követően a Mihók csapat Franciaországba, pontosabban Lille-be utazott, ahol egy négycsapatos tornán vett részt. Ennek alapvető oka nem a Tatabánya elleni bajnokira történő felkészülés volt, hanem az, hogy a lányok felkészüljenek az Euroliga selejtezőjének újabb fordulójára. Ám még mielőtt ezzel foglalkoznánk, készüljünk fel egy kicsit a tatabányai vendégszereplésből. A találkozó január 13-án 16 órakor lesz, idegenben.

Az esélyek egyértelműen az újvárosiak mellett szólnak, hiszen a vendéglátók az eddig megszerzett hat pontjukkal a bajnoki tabella nyolcadik helyén állnak, míg Gurisatti Grétáék huszonöt ponttal a harmadikak. De nem is ez a különbség a legmérvadóbb a két csapat között, hanem az a mérkőzés, melyet a bajnokság elején Dunaújvárosban játszottak a felek, melyen nagyon magabiztos, 22:4-es DUE siker született. Zaintleitner Krisztina fiatal együttesének valószínűleg most sem terem majd sok babér, de számolnunk kell majd velük a jövőt illetően, hiszen nagyon fiatal, tehetséges csapatról beszélünk, akiknek ez az első évük a legjobbak között. Ennek az összecsapásnak a mieink szempontjából azért van jelentősége, hiszen ezzel a meccsel Garda Krisztináék már az Euroliga újabb selejtezőjére hangolnak.

- A franciaországi torna kitűnő alkalom volt arra, hogy az ünnepek után visszarázódjunk a sportolói életbe, ezzel együtt rá tudjunk hangolódni a ránk váró mérkőzéssorozatra. Lille-ben főként az új védekezésünket gyakoroltuk, melyben sokat fejlődtünk. A jövő héten az Euroliga következő fordulójában, Barcelonában ezt már élesben is bebizonythítjuk, ahol a továbbjutásért a CN Sabadell (ESP), a St Andreu Barcelona (ESP), és az Uzsc Utrecht (NED) csapatival mérkőzünk majd. A St Andreu és az Utrecht csapatait legyőznünk elvárás, a Sabadell elleni siker azonban bravúr, de nem lehetetlen lenne. Véleményem szerint van olyan jó a csapatunk, hogy akár még a csoportelsőség is megszerezhető, bár ez nem egyszerű feladat, mely a továbbjutás és a következő sorsolás szempontjából nagyon kedvező lenne. Ezekre gyakorolhatunk a Tatabánya, illetve azt követően az egriek ellen. Mielőtt azonban még Spanyolországba utazunk hazai környezetben a Kirishi csapatát fogadjuk, akikkel négy közös edzésünk lesz.  

A DUE-Maarks Graphics csapatának következő mérkőzései:

2018. jan. 13. 16:00 Tatabánya - DUE-Maarsk Graphics (Tatbánya)
2018. jan. 15. 19:00 DUE-Maarsk Graphics- ZF-Eger (Fabó Éva Sportuszoda)

Euroliga „H” csoport program, Barcelona:

2018. január 19. 18.30 AstralPool CN Sabadell (ESP) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN)

2018. január 20. 20.30 St Andreu Barcelona (ESP) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN)

2018. január 21. 11.30 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN) – Uzsc Utrecht (NED)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.