Újabb remek DAB-siker

spigott - 2018. január 12. 21:04

Kiváló kapusteljesítménnyel, jó helyzetkihasználással aratott 4-1-es győzelmet az UTE elleni rangadón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek továbbra is van esélye az alapszakasz második helyének megszerzésére.

Az UTE elleni hazai találkozóval folytatta z Erste Liga alapszakaszának küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A mérkőzés inkább a vendégeknek volt fontos, ugyanis ők még harcban állnak a felsőházért, míg az már korábban eldőlt, hogy a DAB a harmadik helynél rosszabb pozícióban már nem végezhet az alapszakasz végén.
Ennek ellenére a kissé tartalékosan, Duschek, Hüffner, Becze és Novotny nélkül felálló Acélbikák kezdték erősebben a találkozót, s az első percekben igen komoly nyomás alá helyezték vendégüket. Idővel azért a lilák is felpörögtek, így élvezetes, látványos csatát vívott egymással a két csapat, melyben előbb a mieink, majd a fővárosiak védekeztek ki egy-egy emberhátrányt. A következő fórt ismét a mieink kapták, ám ezzel már élni is tudtak, miután Nageler éles szögből ütötte rá Sila hátára úgy a pakkot, hogy az a szlovén hálóőrről pattant a hálóba (1-0).

A bekapott gól után nagy erőket mozgósított az UTE az egyenlítésért, ám Koitmaa kapus jól állta a rohamokat, s az első harmad hajrájában, illetve a második elején is remek védésekkel járult hozzá ahhoz, hogy továbbra is dunaújvárosi előnyt mutasson az eredményjelző. A DAB igyekezett szorosan védekezni, majd kontrákkal meglepni ellenfelét, s ez a 25. percben sikerült is, miután Turcotte fejezett be köténygóllal egy megugrást, s innentől még nyugodtabban szemlélhették a meccset a hazai drukkerek (2-0). Az újpestiek próbálkoztak becsülettel, ám Koitmaa továbbra is ihletett formában védett, egyenlő létszámban, előnyből is megbabonázta a vendégek játékosait, s komoly mértékben volt neki is köszönhető az, hogy a harmadik felvonást is a DAB kezdhette kedvezőbb helyzetben.

A záró etap elején óriási volt a nyomás a hazaiakon, ám a Bikák átvészelték azt az időszakot sőt, az 53. percben emberelőnybe kerültek, melyből Erdélyi védhetetlenül bombázott a bal felsőbe (3-0). Ugyan nem sokkal később Caladi révén a szépítés azért összejött a lila-fehéreknek, ám Azari üres kapura szerzett találata végleg eldöntötte a találkozót, melyet 4-1-re nyertek a dunaújvárosiak, így továbbra is van esélyük arra, hogy megszerezzék az alapszakasz második helyét.

Jason Morgan - Nagyon jól játszottunk addig a pillanatig, amíg az első harmadban gólt nem lőttünk, ezután nagyon könnyelművé vált a játékunk. Koitmaa óriási volt ma a kapuban, kulcsmomentumokban tudott felnőni a feladathoz. A második és harmadik harmad nagy részében jobban, egyenletesebben játszottunk. Nagy nyomást kaptunk a végén, de számítottunk is rá. Ahogy mondtam, semmi nem számít, sem az, hogy ki van épp a rajtlistán, ki az ellenfél, vagy mi a szituáció, nekünk ugyanazt a teljesítményt kell nyújtani, minden helyzetben, konzisztensen. Kiváló csapatteljesítmény volt, örülök a három pontnak.

DAB – UTE 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

DAB: Koitmaa – Erdélyi 1, Mestyán, Odnoga, Léránt, Azari 1 (1), Skrypets, Orbán, Silló, Nageler 1, Izacky, Lencsés, Hruby (1), Turcotte 1 (1), Hári (2), Nagy M. Makovics, Németh (1), Török, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

UTE: Sila - Huba, Kiss R., Benk, Caladi 1, Sági (1), Kovács A., Kiss D., Sikorcin, Frolík, Ropret, Nagy N., Varga, Nemes, Pichler, Turbucz, Horváth, Hegyi, Dósa, Schmál, Pápa. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.