A Csíkszereda ellen negyeddöntőzik a DAB

spigott - 2018. február 12. 13:44

A Csíkszereda ellen játszik az Erste Liga negyeddöntőjében a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vasárnap véget ért a középszakasz, s ma eldőlt, hogy milyen párosításokban kezdik meg az Erste Liga rájátszásának küzdelmeit a sorozatban résztvevő csapatok. Az idei versenykiírás szerint a középszakasz felsőházának győztese választhatott magának először ellenfelet az alsóházi együttesek közül, s a ma délután egy órakor megrendezett sajtótájékoztatón a MAC gárdája a Ferencvárost választotta magának. A második DVTK "elvitte" a Fehérvári Titánokat, míg harmadjára a Dunaújvárosi Acélbikák jöttek a sorban, s végül a Csíkszeredára esett a választásuk, így a felsőház negyedikje, az UTE a Brassóval mérkőzhet meg az elődöntőbe jutásért.

A Dunaújvárosi Acélbikák február 20-án, hazai pályán kezdik meg a Csíkszereda elleni negyeddöntőt, a második meccsre 21-én kerül majd sor szintén Dunaújvárosban, míg a sorozat harmadik és negyedik találkozójának Csíkszereda ad otthont február 24-én és 25-én. A párharcok négy győztes mérkőzésig tartanak, s mivel a Csíkszereda elleni csatában a DAB a pályaválasztó, így amennyiben mindent eldöntő hetedik meccsre kerülne sor, azt Dunaújvárosban játszanák le a felek. A Csíkszereda a hatodik helyen végzett az Erste Liga középszakaszában, de a két csapat egymás elleni mérlege döntetlenre áll, ugyanis az alapszakasz első két meccsét az erdélyiek nyerték, ám a bajnokság második felében a DAB volt a jobb, s előbb Csíkszeredán, majd hazai környezetben is legyőzte jó erőkből álló vetélytársát, s a dunaújvárosi drukkerek abban reménykednek, hogy ezt a rájátszásban is meg tudják majd ismételni kedvenceik.

Az Erste Liga negyeddöntőinek párosítása

MAC – FTC
DVTK – Fehérvári Titánok
DAB – Csíkszereda
UTE - Brassó

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.