A Dunaferr nyerte az idegek harcát!

Szárszó Lajos - 2018. február 18. 17:29

Négy szettes, a végletekig kiélezett csatában nyerte a Pécs elleni hazai rangadót a Dunaferr SE röplabda csapata.

Nagyon fontos mérkőzés előtt állt a Dunaferr SE NBI-es férfi röplabdacsapata, amely a PTE-PEAC C-Doki gárdáját fogadta. A tét ezúttal az volt, hogy győzelme esetén a hazai gárda biztosan bejut-e a felsőházba, a legjobb nyolc közé, vagy éppen ennek ellenkezője történik meg, vagyis két fordulóval az alapszakasz vége előtt mindez kérdésessé válik. Tomanóczy Tibornak a héten igen nehéz dolga volt, hiszen csapatát betegséghullám sújtotta, míg a vendégek vezetőedzője, Gyöngyösi Zoltán ennél könnyebb helyzetben volt, hiszen náluk nem volt beteg, ráadásul visszatért a pécsiekhez a kubai Salazar, amely igen nagy erősödést jelent számukra. A vártnál is feszültebb csatát hozott az első pillanatoktól kezdődően a párharc, melynek elején felváltva estek a pontok, majd Bohnicsek Szilveszter nyitásaival meglépett a hazai csapat (9-6).

Ezt azonban több bosszantó hiba miatt kiadtuk a kezünkből, és fordított a Pécs (10-11). Ezt követően ismét fordult a kocka, és miután visszavettük az előnyt (15-12), az irányítást egészen a szett végéig a kezünkben tartottuk. Izgalmas labdamenetek után érkeztünk el a végjátékhoz (20-16), melyben Iván Bence pontjaival megléptünk, majd a felvonás végét Bohnicsek Szilveszter remek pontja zárta le (25-18). Fordulás után mindkét csapat több nyitást rontott, mely sorozatból Dolgos rántotta ki a Pécset, akik hárompontos előnybe kerültek (7-10). Ezt nagy erőkkel, apró lépésekkel dolgozta le a Dunaferr (11-12), majd 13-as állásnál az egyenlítés is sikerült (13-13). Izgalmakból ezt követően is akadt bőven (17-17), de Flachner Kornél centerpontja meghozta a vezetést (20-19). A végjátékra viszont ismét egyenlő lett az állás (21-21), de a legvégét a hazaiak bírták jobban, akik Hatvany Zsolt ejtésével zárták le a szettet (25-23). Már a meccs lezárására gondoltak többen a harmadik szett előtt, de nem így történt, melyet jobban kezdett a Pécs (3-7). Ekkor úgy tűnt, hogy teljesen elfáradt a csapatunk, így nagyon kellett az a plusz erő, melyet Hatvany Zsolt vitt a játékba, aki ekkor a hátán vitte együttesünket (10-13).

Az egyenlítés 14-nél sikerült (14-14), majd a vezetést is átvették fiaink (17-16), de ekkor újabb fordulat következett, mely a vendégeknek kedvezett (18-20). A legvége kiélezett csatában dőlt el a pécsiek javára (23-25), így jöhetett a negyedik felvonás, mely az idegek harcát hozta. Az első szakaszát a Pécs nyerte (3-8), így Tomanóczy Tibor cserékkel frissített. Ez olyan jól sikerült, hogy 9-nél utolértük a vendégeket (9-9), Ezt követően a játék minden szépsége és izgalma megmutatkozott, és érezhető volt, hogy ebből az a csapat jön ki győztesen, amelyik hamarabb megnyugszik. Úgy tűnt, ez nekünk sikerülhet (20-16), mely be is igazolódott, hiszen fiataljaink állva hagyták a vendégeket, és hatalmas különbséggel, Csizmadia Tamás szépségdíjas megoldásának köszönhetően húzták be a szettet (25-17). Ezen a meccsen a fiúk mindent kiadtak magukból, mely nem csupán a győzelmet hozta meg, hanem annak a lehetőségét is, hogy az alapszakasz végeztével a legjobb nyolc között zárjanak.

Dunaferr SE – PTE-PEAC C-Doki 3-1 (25-18, 25-23, 23-25, 25-17)

Dunaferr SE: Hatvany Zsolt, Flachner Kornél, Bohnicsek Szilveszter, Tomanóczy Bálint, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán (liberó), Matyiák Árpád. Laczi Dominik, Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

PTE-PEAC C-Doki: Salazar Yavier, dr. Horváth Balázs, Fodor Dániel, Dolgos Attila, Schwind Leopold, Soós András, Kaszás Zoltán (liberó). Cserék: Storcz Tamás, Pordán Áron, Polics Kevin, Szabó Gábor, Turcsics Balázs. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.