Dunaújváros Hetilap

A Quality a minőség garanciája

doszerk - 2018. február 11. 14:35

Jóban lehet jól dolgozni – magyarázza Nyakacska Zsolt, a Quality Dunaújváros Kft. ügyvezető igazgatója, ahogy körbe vezet az autószerelő szerviz műhelyein. Tisztaság, rend és rendszer fogad, sehol ledobált használt alkatrészek, olajfoltos padozat. Az ügyfélfogadóban csillog a padló, kényelmes fotelok. Dekorációként pár igényes autó kiállítva…

Nem nagyon drágán dolgoznak? – mutatok körbe, azzal a tapasztalattal, hogy ami nagyon tiszta és szép, az biztos nagyon drága is.

- Meg kell nézni az árainkat – mutat az ügyvezető a kifüggesztett árjegyzékre. S ugyan nem néztem utána, mennyi mostanában az aktuális óradíj, de ha valaki ilyen határozottsággal mutatja meg az árait, annak valószínűleg nincs szégyellni valója.

- No, persze – teszi hozzá – a sufni szervizekkel nem tudunk versenyre kelni, hiszen nálunk bejelentett dolgozók dolgoznak, számlát adunk az elvégzett munkákról és a beépített alkatrészekre is garanciát vállalunk. Semmilyen kétes eredetű és minőségű alkatrésszel nem dolgozunk. Minden gépkocsi típushoz alkalmas diagnosztikai szoftverrel rendelkezünk, számítógép vezérlésű lézeres futóműbeállító és porlasztó beállító berendezésünk van. Ellen légnyomásos a fényezőkabinunk, s korszerű a műszaki vizsgasorunk is. Gyakorlatilag a kárrendezéstől a karosszéria javításon át a festésen keresztül a vizsgáztatásig minden egyes autójavítással összefüggő tevékenységre vállalkozunk. Mi a vevőinknek teljes körű szolgáltatást nyújtunk.

Gondolom, első sorban vállalkozásoknak dolgoznak?

- Nem feltétlenül. Sokkal inkább a lakosságot céloztuk meg. A célunk, hogy gyorsan, jó minőségű munkát végezzünk elérhető árakon, s teljes körű javítási feladatokat lássunk el.

A quality angol szó - minőséget jelent. A vállalkozás elmúlt tíz éve e köré a szó köré épül. Ekkor történt, hogy Dráviczki Mártonnal együtt megvásároltak egy működő autószalont és szervizt. Akkor döntötték el, hogy az ő autószerelő vállalkozásuk korszerű lesz, s minőséget fog nyújtani. Így kezdődött a Quailty története. Nyakacska Zsolt harmincéves autószerelői múlttal rendelkezik, ő látja el a cég irányítását. Ahogy mondja, ma már a harminc évvel ezelőtti tudással nem lehetne autót szerelni. Folyamatosan fejlődni kell, tanfolyamokra járni, megismerni és elsajátítani az új diagnosztikai eljárásokat és berendezéseket.

- A mai autók tele vannak elektronikával, roppant precíziós berendezések. Meg lehet próbálni javítani megfelelő berendezések nélkül is, de vagy nem sikerül tökéletesen, vagy akár nagyobb kárt is lehet okozni a megfelelő eszközök hiánya miatt. Éppen ezért volt számunkra fontos, hogy az elmúlt tíz év alatt, minden erőforrásunkkal a cég korszerűsítésével foglalkoztunk. De persze a legkorszerűbb berendezések sem érnek semmit jó szakemberek nélkül.

A vállalkozás technológiai fejlesztése mellett nagyon büszkék a kiváló kollégáikra, szakembereikre. Megtudom, hogy összeszokott a csapat. A legtöbben 8-9 éve együtt dolgoznak együtt. Nagyon fontosnak tartja, hogy ne csupán a műszaki feltételek, nem csupán a szakemberek, hanem a kollektíva is jó legyen. Közösen tették rendbe a Béke városrészi szerviz környékét, kiirtották a gazt, elhordták a lerakott szemetet, sittet, törmeléket, fákat ültettek, locsolták ápolták mindannyian közösen. Most már árnyas liget veszi körbe az épületet.

Beszélgetünk a szakmáról is. Az utánpótlás is szóba kerül. Évente 5-6 tanuló sajátítja el náluk a szakmát, de úgy látja, hogy általános az autószerelő szakmában is a probléma, hogy a folyamatos munka mellett kevés időt tudnak a mesterek a diákok gyakorlati képzésére fordítani. Ennek ellensúlyozására gondolták azt, hogy egy olyan műhely kell, ahol a gyakorlati képzést vezető mester a helyes szerszámfogástól kezdve, a diagnosztikán át a szerelésig minden szerelési fázis elsajátítására ügyel, s kizárólag a diákok gyakorlati képzésével foglalkozik. Így talán magas színvonalú lenne, lehetne a szakember-utánpótlás. Éppen ezért egy regionális autószerelő gyakorlati képzőhely létrehozását tervezik. Ez ügyben már megkeresték a Dunaújvárosi Kamarát és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumot is.

Apropó kamara. A Quality Dunaújváros Kft. az idén elnyerte a Dunaújvárosi Kamara által alapított az Év Dunaújvárosi Vállalkozása díjat.

- Nehéz lenne tagadnom, hogy jól esett az elismerés. De ott is elmondtam, hogy ez a díj a kollégáim díja is. Szombaton volt a díjátadás. Hétfőn reggel sorban álltak úgy gratuláltak a munkatársaim nekem. Én pedig minden kézfogás után azt mondtam, hogy én gratulálok neked. Ez a díj a közösségünk elismerése.
 

- Fekete Györgyi - 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.