Aranyérem meccs nélkül

spigott - 2018. február 1. 8:02

Horváth Alexandra az első, míg Potesz Diána a második helyen végzett a fővárosban megrendezett kadet szabadfogású és női minősítő birkózó versenyen.

A Budapesten megrendezett Felnőtt Kötöttfogású Minősítő Verseny mellett több viadalon is szőnyegre léptek a Dunaferr SE birkózói. A szabadfogásúak minősítő versenyét ugyanis szintén a fővárosban tartották meg január 28-án, melynek a 92 kg-osok között induló Bagó Tibor sajnos influenzás megbetegedéssel vágott neki, így első meccsén kikapott egy ukrán válogatott birkózótól, így korán kiesett a versenyből. A kadet korosztály minősítőjén Sallai Sándor (76 kg) utolsó éves serdülőként vehetett részt az egy korosztállyal erősebbek mezőnyében a 61 kg-osok között induló Ignácz Viktorral egyetemben. A Dunaferr SE versenyzői tisztességgel küzdöttek, ám végül egyikük sem végzett pontszerző helyen.

Fehér Krisztián edző, Ignácz Viktor, Fehéri Gábor, Sallai Sándor, Farkas Zoltán, Horváth Alexandra, Potesz Diána, Kiss Károly edző

A nők mezőnyében Horváth Alexandra (73 kg) és Potesz Diána (62 kg) képviselte egyesületünket. Mivel vetélytársai rendre visszaléptek ellene, így Alexandra mérkőzés nélkül végzett az első helyen, míg Diána kiváló küzdelem után állhatott a dobogó második fokára. Mint az a Dunaferr SE birkózó szakosztályának beszámolójából kiderült, a versenyeken a papírforma érvényesült, de a szakosztály sportolói küzdelemből jól vizsgáztak, elsősorban technikai és taktikai téren kell tovább fejlődniük a még szebb eredmények eléréséhez.

Potesz Diána a dobogó második fokán! (Képek: Dunaferr SE)

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.