Az Acélbikák is találkoztak a miniszterelnökkel

doszerk - 2018. február 23. 11:03

Egy, az egész csapat által dedikált mezzel lepték meg Orbán Viktor miniszterelnököt a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a kormányfő dunaújvárosi látogatásán.

Dunaújvárosi látogatásán fogadta Orbán Viktor miniszterelnök a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak különítményét. Az SC Csíkszereda elleni negyeddöntő második találkozója előtt a DAB két kiválósága, Orbán Attila, valamint a csíkszeredai Silló Arnold lepte meg a kormányfőt egy, az Acélbikák játékosai által dedikált mezzel, s váltottak pár szót a miniszterelnökkel.

-"Mi gyakorlatilag a Dunaújvárosi Acélbikák küldöttségeként jártunk nála. Ezt a mezt egy szerény ajándéknak szántuk a miniszterelnök úrnak, és az egész csapat nagyon örült, hogy elfogadta azt. Külön elismerésként éltük meg ezt a találkozót azért is, mivel nem sok hokijátékos kapta még meg ezt a megbecsülést, hogy találkozhasson, és a sportág jövőjéről beszélgethessen vele. Nagy dolognak tartom a lehetőséget, amely közben lehetőségem volt röviden beszélgetni a hokiról általában, a mostani szezonunkról, valamint az előttünk álló időt illető elképzeléseimről. A beszélgetés, érthetően rövid, de nagyon barátságos és közvetlen hangvételű volt. Érezhető a miniszterelnök úron, hogy érti és ismeri a sport világát, valamint érdekli a mi sportágunk is. Mindezek mellett azt hiszem a világon mindenütt nagy dolog egy aktív élsportolónak személyesen találkozni az ország vezetőjével, aki kezet nyújt neki, és barátságos stílusban beszélget vele egy olyan közös témáról, amit mindketten szeretnek, és ugyan nagyon különböző szinten, de érte dolgoznak a mindennapokban. Az is nagy elismerés volt, hogy a sok helyi élcsapat közül mi lehettünk ott ez alkalommal. A csapattársaink is büszkék erre az eseményre" – fogalmazott Orbán Attila.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

A csíkszeredai születésű Silló Arnold az idei szezon előtt igazolt az Acélbikákhoz, s nagy büszkeséggel számolt be a találkozóról.

-"Ez alkalommal kiderült, hogy a miniszterelnök úr a hazai jégkorongosok mellett a Csíkszeredára is szeretettel gondol és őket is jól ismeri. A beszélgetés viszonylag rövid volt, mivel mi egy fontos mérkőzésre, a szülőföldem csapata ellenire készültünk, amihez sok sikert kívánt nekünk. Készült rólunk egy közös fénykép és videó is, amihez ő is készségesen hozzájárult. Szerencsésnek tartom magam, és büszke vagyok arra, hogy dunaújvárosi játékosként ilyen nagy élményben volt részem!" – árulta el az Acélbikák fiatal csatára.

- duol.hu - 

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.