Élesbe fordul a szezon

spigott - 2018. február 20. 8:00

Hazai környezetben kezdi meg a Csíkszereda elleni Erste Liga negyeddöntőt ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A szezon második felében pazar teljesítményt nyújtva szerezte meg az Erste Liga alap- és középszakaszának harmadik helyét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely ma este már a sorozat rájátszásnak első fordulójában korcsolyázik jégre. Acélbikáink a negyeddöntőben a Csíkszeredát választották ellenfélnek, vagyis az elődöntőbe jutásért a remek játékerőt képviselő erdélyieket kell legyőznie Jason Morgan tanítványainak. A remélt dunaújvárosi továbbjutásért négyszer kell legyőznie csapatunknak a Csíkszereda gárdáját, ami ugyan nem ígérkezik könnyűnek, ám a feladat egyáltalán nem megoldhatatlan.

A DAB hokisai négy alkalommal találkoztak az erdélyiekkel az idei szezonban, s bár az első két meccset elveszítették, a legutóbbi két alkalommal már Azariék hagyhatták el győztesen a pályát, s ezt mindenképpen jó ómennek vehetjük a párharc ma este hat órakor kezdődő első felvonása előtt. Mely ezzel együtt rengeteg izgalmat tartogat, hiszen a Csíkszeredának ahhoz, hogy legyen esélye a továbbjutásra, mindenképpen meccset kell nyernie Dunaújvárosban, míg a Bikák természetesen azon lesznek, hogy már az első meccsen tudatosítsák vetélytársukkal, hogy ebből a párharcból ők lesznek a továbbjutók.

Nem számít könnyű csatára a DAB kanadai szakvezetője, Jason Morgan sem, ám a szakember bízik abban, hogy a hazai közönség támogatását élvezve kerülhetnek előnybe a párharc első felvonásán.

Képek: DO-archív

- Végre elkezdődik az “igazi szezon”! A fiúk sikerre éhesek, nagyon várják már a keddi kezdőbedobást. Otthon nagyon jól játszottunk a szezonban, ebben persze nagy szerepe van a szurkolóinknak is, akik hangosak és energikusak, ez pedig sokat tud segíteni egy-egy helyzetben. Sokszor ellőtt közhely, de tényleg hatodik mezőnyjátékosként tudnak hozzátenni egy mérkőzéshez. Remélem, hogy magas tempójú, izgalmas meccset láthatnak majd holnap. A Csíkszereda csapata egy nagyon tapasztalt játékosokból álló gárda, amelyik hihetetlenül veszélyes támadásokat tud vezetni eladott vagy elvesztett korongokból. Egyszerűen kell játszanunk, és nagyon meg kell becsülnünk a korongot, ha pedig nálunk van, akkor a támadó, a semleges és a védekező harmadban is jól kell kezelnünk. Nagyon várjuk már a kezdést, remélem, minél többen kilátogatnak a jégcsarnokba, és együtt leszünk sikeresek hazai jégen!

Az Erste Liga negyeddöntőjének menetrendje

2018. 02. 20. 18:00 DAB - Csíkszereda
2018. 02. 21. 18:00 DAB - Csíkszereda
2018. 02. 24. 17:00 Csíkszereda - DAB
2018. 02. 25. 17:00 Csíkszereda - DAB

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.