Dunaújváros Hetilap

Kezdődik a Vasmű út felújítása!

doszerk - 2018. február 2. 9:19

A Vasmű út, Dózsa György út és Kossuth Lajos közötti szakaszának felújítása rövid időn belül elkezdődik. A kivitelezést a DVG Zrt. végzi, melynek összköltsége közel nyolcvanmillió forint.

A munkaterület átadás-átvétele február 5-én lesz, az ezt követő három munkanapon belül pedig elkezdik az ideiglenes forgalomtechnika kiépítését, valamint a kivitelezést is, mely (az időjárás függvényében) március 31-ig tart. A felújítás ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani!

A felújítási szakasz a Dózsa György út útburkolat szélének vonalában kezdődik és 146 m hosszan tart. A felújítás során a meglévő aszfalt burkolat felújítását és az azt határoló szegélyek cseréjét is elvégzik.

A felújítás három üteme:

I. ütem: Ebben az ütemben a kivitelező cég a kiemelt szegélyek cseréjét végzi az út jobb és bal oldalán. Ekkor irányonként a külső forgalmi sávokat sávos terelőtáblákkal lezárják. A járművek számára minimum 3 méter széles forgalmi sávot biztosítanak. A csomóponti területen a bal oldali pályán a gépjármű forgalom részére két forgalmi sávot hagynak szabadon, így a jelzőlámpás forgalomirányítás zavartalanul működhet, mivel az irányokat külön engedi.

A Vasmű útról a körforgalom felől behajtókat egy sávra terelik, így a csomópont átmenő forgalma zavartalanul tud áthaladni a csomóponton a szabadon hagyott egy forgalmi sávban. A felújítási szakasz jobb oldalán lévő parkolót és taxi drosztot ideiglenesen megszüntetik és itt megállási tilalmat vezetnek be. A felújítási szakasz bal oldalán lévő taxi drosztot ideiglenesen szintén megszüntetik, illetve az itt lévő helyi-, helyközi- és távolsági buszmegállók áthelyezésre kerülnek a KNYKK Zrt.-vel egyeztetett helyre.

II. ütem: A második ütemben az első ütem forgalmi rendje változatlanul megmarad. A szegélyépítések a középsziget körül folytatódnak, melynek során a sávos terelőtáblákat áthelyezik.

III. ütem: Ebben az ütemben a marási és aszfaltozási munkákat, valamint az azt követő burkolati jelek festését végzi a kivitelező cég. Ebben az ütemben a jelzőlámpás forgalomirányítás sárga villogóra áll át. A felújítással érintett csomóponti ágon (Vasmű út 41.) található gyalogátkelőhelyet a burkolati jelek felmarása után le kell zárni, így ezen időszak alatt gyalogos átkelés itt nem lesz lehetséges. A gyalogátkelőhely csak a burkolati jelek felfestése után adható vissza a gyalogosoknak.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.