Kiütötte a Dunaferr az Aramist!

Szárszó Lajos - 2018. február 12. 20:49

Nyolc perc alatt öt gólt szerzett, s végül nagyon sima, 10-1-es győzelemnek örülhetett az Aramis elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata.

A futsal első osztály negyedik helyén álló Dunaferr DUE Renalpin FC az utolsó előtti Aramis gárdáját fogadta. A hazaiak egyértelmű célja a győzelem megszerzése volt, hiszen amennyiben előrébb szeretnének jutni a tabellán, akkor már nem volt helye a hibázásnak. Ez azonban nem tűnt egyszerű feladatnak, hiszen a Dunaferr az idei kiírásban nem mindig hozta a legjobb formáját, viszont az elmúlt időszak edzésein rengeteget dolgoztak a játékosok azon, hogy támadásban és védekezésben is hiba nélkül teljesítsenek.

Ezúttal nagyszerűen kezdtek a hazaiak, hiszen a középkezdés után 28 másodperccel megszerezték a vezetést. Az akció Pál Patriktól indult, aki pontosan passzolt Németh Péterhez, ő pedig a kapufa mellé érkező Fekete Róbertet játszotta meg, aki közelről nem hibázott (1-0). Ez a találat arra késztette az Aramist, hogy bátran jöjjön előre, de igazi helyzet csak Póta előtt adódott, az ő lövését Rigó László viszont könnyedén hárította. A negyedik percben megduplázhatta volna előnyünket Hosszú Ádám, ezúttal azonban a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól. Talán ez volt a jel, hogy még jobban beinduljon a Dunaferr, hiszen fél perccel később Németh Péter újabb gólpasszt adott Fekete Róbertnek, aki elegáns mozdulattal talált a kapuba (2-0). Ez igazán kinyitotta a gólzsákot, hiszen Feketének úgy is sikerült gólt szereznie, hogy ahhoz még Cseri is hozzáért (3-0), majd visszatérésének örömére Horváth Norbert is bevette a fővárosiak kapuját (4-0). Fridrich Dávid sem akart lemaradni a társaktól, s egy Fekete-Hosszú- Fridrich összjáték végén szerezte meg az ötödik gólunkat (5-0). És ekkor még csak a nyolcadik percnél jártunk! Talán ez okozta azt a könnyelműséget, amelynek vége egy elpasszolt labda lett, melyet Bognár köszönt meg, s az üres kapuba talált (5-1), de a középkezdés után azonnal jött a válasz Pál Patriktól, aki életerős lövéssel vette be az Aramis kapuját (6-1). És ezzel még nem volt vége a gólgyártásnak, hiszen Németh Péter passzát Fridrich Dávid vágta a kapuba beállítva ezzel a félidei eredményt.

A térfélcsere után Boznánszky találta telibe a kapufát, viszont a túloldalon Pál Patrik ismét pontosan célzott (8-1). A folytatásban Rigó László védett két alkalommal önfeláldozóan, majd Fridrich és Csányi lövései akadtak el a védőkön, ezt követően pedig Varga Csaba ziccerét védte Soós kapus. Egy perccel később azonban a vendég portás is tehetetlennek bizonyult, amikor Fekete Róbert átadása után Schrancz Balázs helyezett a kapuba (9-1). Azt tudtuk, hogy Schrancz Balázsnak kitűnő rúgótechnikája van, melyet ezúttal is bizonyított, hiszen tíz perccel a vége előtt szabadrúgásból - a felállt sorfal ellenére is- hatalmas gólt lőtt (10-1). Ekkora előnynél megengedhette magának azt a Dunaferr, hogy minden játékosának lehetőséget adjon a bizonyításra, s ugyan a hátralévő időben az eredmény már nem változott, végül ilyen arányban is teljesen megérdemelten gyűjtötte be az igen fontos bajnoki pontokat a Dunaferr együttese.

Dunaferr DUE Renalpin FC - Aramis SE 10-1 (7-1)

Dunaferr DUE Renalpin FC: Rigó László - Németh Péter, Pál Patrik 2, Fekete Róbert 3, Hosszú Ádám. Cserék: Cseresnyés Alex, Reveland Zoltán - Horváth Norbert 1, Schrancz Balázs 2, Bartha Roland, Fridrich Dávid 2, Varga Csaba, Csányi Dávid István.

Aramis SE: Soós Arnold - Sámson Zoltán, Póta Balázs Dániel, Sivák Péter, Boznánszky Gábor. Cserék: Kulcsár Gábor, Lak Imre, Riberio Da Silva, Frankovszky Dániel Gábor, Cseri Gergő, Frank Tamás, Bognár Bence 1.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.