A harmadik pofon a Csíkszeredától

spigott - 2018. február 24. 19:23

Nem bírt a Csíkszereda légiósaival, így az Erste Liga negyeddöntőjének harmadik meccsén is kikapott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Azok után, hogy az első két hazai mérkőzést elveszítette, idegenben, a Csíkszereda otthonában próbált javítani az Erste Liga negyeddöntőjében a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Jason Morgan együttesére finoman szólva sem várt könnyű feladat, hiszen a remélt szépítéshez a játék minden elemében javulnia kellett a Bikáknak a hazai meccsekhez képest.
A mérkőzést azonban a házigazdák kezdték lényegesen aktívabban, s ez mindössze öt és fél perc alatt meghozta nekik a vezető találatot: a második dunaújvárosi meccsen két gólt szerző Schastlivij kapott jó korongot Valchartól, majd Duschek mellett a kapuba bombázott (1-0). Nem sokkal később emberhátrányba kerültek a DAB hokisai, melyet egy hazai kiállítás tört meg, s bár ebből Odnoga előtt adódott komoly lehetőség, sajnos nem sikerült élni vele. A játékrész derekától valamelyest kiegyenlítődött a játék képe, akadt helyzet mindkét oldalon, de a kapusok tették a dolgukat, így nem változott az eredmény. A hajrában újabb fórt kapott a hazai csapat, s mivel a lefújás előtti másodpercekben Duschek is szabálytalankodott, a vendéglátók kicsivel több, mint másfél perces kettős emberelőnnyel kezdhették a második felvonást.

Fontos lett volna, hogy ezt is kivédekezzék a Bikák, ám a dupla fórral éltek a hazaiak légiósai, s Valchar révén alig húsz másodperc alatt megduplázták előnyüket (2-0). Nehezítette a helyzetet, hogy nem sokkal később Turcotte is kiment két percre pihenni, de ezt már sikerült kivédekezni. A 27. percben végre a DAB is kapott egy előnyt, s ezzel éltek is a mieink, akik Becze közeli találatával megfelezték hátrányukat (2-1). Nem sokáig játszottak azonban egyenlő létszámban a csapatok, mert azonnal jött egy újabb dunaújvárosi kiállítás, s bár ezt megúszták a Bikák, majd Azari révén egy kapuvasig is eljutottak, a 36. percben egy kontrából mégis a Csíkszereda szerezte meg újabb találatát (3-1). A DAB nem adta fel, a hátralévő időben is igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére, de hiába akadt több nagy helyzete is, ezekkel már nem tudtak élni.

Képek: DO-archív

A harmadik felvonást a DAB kezdhette emberelőnyben, de még helyzetig sem jutottak a Bikák, ugyanakkor, ami nem ment fórban, az összejött egyenlő létszámban, ugyanis a 45. percben Izacky ismét minimálisra csökkentette a két gárda közti különbséget (3-2). A hazai pálya minden előnyét élvező Csíkszereda azonnal kapott is egy előnyt, de ezzel nem tudtak élni a vendéglátók, így komoly izgalmakat tartogatott az utolsó tíz perc. Melyben előbb a DAB, majd újra a házigazdák kerültek emberelőnybe, s bár ezekkel egyik oldalon sem éltek a felek, az 56. percben egy kontra után a Csíkszereda megszerezte negyedik találatát is (4-2). A hajrában kapusát lehozva próbált feljebb zárkózni Jason Morgan alakulata, ám ebből sem jött ki jól, mert Belov másfél perccel a meccs vége előtt betalált az üresen hagyott kapuba, kialakítva ezzel az 5-2-es végeredményt.

A Dunaújvárosi Acélbikák így már hárommeccses hátrányból várhatják a párharc vasárnapi, negyedik találkozóját, innentől már nem hibázhatnak, ám ahhoz, hogy életben tartsák reményeiket, a mainál lényegesen fegyelmezettebb és pontosabb játékra lenne szükségük.

SC Csíkszereda – DAB 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

SC Csíkszereda: Onodi – Belov 1 (1), Papp, Fodor, Taratukhin (2), Valchar 1 (1), Brnák, Farkas, Fabus 1, Rokaly Sz. (1), Schastlivij 2, Flinta, Gecse, Antal Zs., Bíró, Molnár, Győrfy, Salló, Antal N., Rokaly N., Sándor. Vezetőedző: Leo Gudas.

DAB: Duschek – Léránt, Orbán, Izacky 1, Nageler, Turcotte, Erdélyi, Mestyán, Azari, Novotny, Odnoga, Hruby, Lencsés, Becze 1, Hári, Silló, Skripets, Török, Nagy, Németh, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.