Még nem fog kitavaszodni

doszerk - 2018. február 19. 7:19

A következő napokban ismét többfelé várható csapadék, havas eső, havazás is. Többször lesz erős a szél, a hétvégén lehűlés is várható: néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn az ország nagy részén napos, gyengén felhős idővel kezdődik a nap, egyedül a délnyugati tájakon számíthatunk felhősebb időre. Délutántól megnövekszik a felhőzet, és estétől délnyugat felől egyre többfelé valószínű havas eső, hó, az Alföldön eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 3 Celsius-fok között alakul, de a vastagabb hóval borított, szélvédett tájakon néhány fokkal hidegebb idő valószínű. Napközben plusz 3-7 fokig melegszik a levegő.

Kedden és szerdán borult lesz az ég. Kedden többfelé várható havazás, főként az Alföldön havas eső, eső is. Szerdán is többfelé várható csapadék; a Dunántúl nagyobb részén havazás, másutt havas eső, eső is. A szél megélénkül, néhol meg is erősödik. Kedden a leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok, szerdán mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok mindkét nap mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak.

Csütörtökön és pénteken is többfelé várható havazás, főként az Alföldön havas eső, eső is. Csütörtökön élénk, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős lehet a légmozgás, pénteken többfelé megerősödik a szél. Csütörtökön a minimumhőmérséklet mínusz 4 és 0, pénteken mínusz 5 és 0 fok között valószínű. Csütörtökön a maximumok mínusz 1 és plusz 5, pénteken mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulnak.

Szombaton több helyen kisüt a nap, csapadék nem valószínű, de még ekkor is megélénkül, az ország északkeleti harmadában megerősödhet a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 10 és mínusz 4, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is megerősödik, északkeleten viharossá is fokozódhat a szél. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 13 és mínusz 8, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak!