Az Iváncsa ellen javíthat a DPASE

spigott - 2018. március 17. 8:06

A Szentlőrinc SE elleni csalódást keltő döntetlen után újra hazai pályán bizonyíthatnak a Dunaújváros PASE labdarúgói az NB III Közép Csoportjában.

Némi meglepetésre csak 2-2-es döntetlent ért el a Szentlőrinc SE elleni első tavaszi bajnoki mérkőzésén a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely hiába vezetett már 2-0-ra is szerdai vetélytársa ellen, nem sikerült itthon tartania a három bajnoki pontot. Dobos Barna együttese a döntetlennek "köszönhetően" az első helyről visszacsúszott a harmadikra a bajnoki táblázaton, igaz hátránya mindössze egyetlen pont az éllovas Tiszakécske mögött, míg a második PMFC a mieinkhez hasonlóan 38 szerzett ponttal áll a tabella második helyén.

Labdarúgóink azonban ma újabb lépést tehetnek előre, ugyanis délután öt órától ismét hazai környezetben lépnek pályára, ám feladatuk egy fokkal nehezebbnek ígérkezik, mint a hét derekán. Az NB III Közép Csoportjának 18. fordulójában ugyanis az az Iváncsa lesz a mieink ellenfele, mely az ötödik helyen áll a mezőnyben, s legutóbbi hét találkozóján nem talált legyőzőre. A két gárda őszi mérkőzésén az addig egy pontot gyűjtő Iváncsa némi meglepetésre 2-1-re legyőzte együttesünket, így van miért visszavágnia labdarúgóinknak, akik természetesen arra készülnek, hogy ezúttal itthon tudják tartani a bajnoki pontokat.

Képek: DO-archív

Ez azért is lenne fontos, mert két nagy riválisunk, a Duna-Aszfalt, valamint a PMFC éppen egymás ellen lép ma pályára, vagyis egy dunaújvárosi győzelemmel egy helyet minimum előrébb lépne csapatunk. Ehhez azonban lényegesen jobban kell teljesítenie a DPASE labdarúgóinak, mint tették azt a Szentlőrinc SE elleni hazai bajnokin, melyen dr. Dobos Barna vezetőedző szerint sem nyújtottak jó teljesítményt. Remélhetőleg az elmúlt pár napban volt lehetőség a szerdán látott hibák kijavítására, s a ma délután öt órakor kezdődő hazai mérkőzésen újra azt a dunaújvárosi együttest látjuk a pályán, mely az őszi szezonban szép eredményekkel örvendeztette meg drukkerei.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.