II. Dunaújvárosi Duatlon - Mindenki győztes!

spigott - 2018. március 11. 15:42

Remek körülmények között, kiváló időben rendezték meg az alsó Duna-parton a II. Dunaújvárosi Duatlon elnevezésű viadalt, melyen négy kategóriában közel háromszázan álltak rajthoz.

A tavalyi esztendő után idén újra a mozgás szerelmesei vehették birtokukba március derekán az alsó Duna-partot, ahol városunk önkormányzatának támogatásával immáron második alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Triatlon SE a Dunaújvárosi Duatlon elnevezésű versenyét. Az előző évi csípős hideg után ezúttal remek sportolóidő várta a viadal résztvevőit, akik négy kategóriában (gyermek I., gyermek II., felnőtt női, felnőtt férfi) vághattak neki a kijelölt távoknak. A délelőtt kilenc órakor kezdődő megméretésen először a legfiatalabb korosztály képviselői álltak rajthoz, tíztől a gyermek II., tizenegytől a hölgyek, míg déli tizenkét órától a férfiak mezőnye vágott neki a kilométereknek, s a mezőny létszámára ezúttal sem lehetett panasza a szervezőknek, ugyanis több mint százan neveztek előzetesen a versenyre, ám mint azt Makai Gábor, a Dunaújvárosi Triatlon SE elnöke elmondta, ennél sokkal többen vettek részt a viadalon.

- Szenzációs napot hagytunk magunk mögött, számunkra is óriási meglepetés volt, hogy ilyen sokan részt vettek a viadalon, hiszen azzal, hogy lehetőséget adtunk a helyi nevezésre, majdnem megtripláztuk az indulók számát, s közel háromszázan vettek részt végül a versenyen. Veszprémből például egy komplett sportegyesület érkezett, de jöttek Bajáról, Debrecenből is, de ami a legfontosabb, hogy mindenki remekül érezte magát, s számunkra ez volt ma a legfontosabb. Nagy szerencsénk is volt, mert parádés időjárási körülmények fogadták a versenyzőket, szóval maximálisan elégedettek lehetünk a mai nappal. Óriási köszönetet szeretnénk mondani a város vezetésének is, mely nagyon komoly támogatást nyújtott számunkra a verseny megrendezéséhez, a DVG Zrt-nek, valamint Kovács Juditnak is, aki fővédnökként támogatta a rendezvényt. Köszönjük a város lakóinak türelmét is, ha esetleg feltartottuk volna őket, nagyon hálásak vagyunk a sportolók nevében is.

Kovács Judit, a verseny fővédnöke, a DVG Zrt. igazgatósági tagja:

- Fontos ez a verseny, a városlakók és a versenyzők is jól érezték magukat, s akik idejönnek, hírét viszik annak, hogy egy ilyen szép helyen, egy ilyen szuper versenyt tudtunk rendezni. Itt minden szempontból ideális a környezet a versenyzéshez, ma az időjárás is kegyes volt, s ahogy láttam, mindenki nagyon jól érezte magát, a szurkolók, a gyermekek, s a versenyen résztvevők is.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.