Márciusi duatlon a Duna-parton

spigott - 2018. március 10. 8:15

Több mint százan neveztek már a II. Dunaújvárosi duatlon elnevezésű versenyre, melyet vasárnap rendeznek meg az alsó Duna-parton.

Második alkalommal rendezi meg tavaszi duatlon versenyét a Dunaújvárosi Triatlon SE, mely ezúttal négy korosztályban várja a futás és a kerékpározás szerelmeseit az alsó Duna-parton. A vasárnap délelőtt kilenc órakor kezdődő megméretésen ugyanis gyermek I. (10-13 évesek), gyermek II. (14-17 évesek), felnőtt női, illetve felnőtt férfi kategóriában vehetnek részt a sportolni vágyók.

A távok azért finoman szólva sem lesznek teljesíthetetlenek, ahogy az lenni szokott, a legkisebbekre vár a legrövidebb "feladat" (1 km futás, 4 km kerékpár, 0,5 km futás), s ahogy haladunk előre a korcsoportokban, úgy növekszik a versenytáv is (gyermek II.: 3 km futás, 10 km kerékpár, 1 km futás - felnőtt női 5 km futás, 20 km kerékpár, 2,5 km futás – felnőtt férfi 5 km futás, 20 km kerékpár, 2,5km km futás), ám a szervezők ezúttal nem a versenyzők megszakítására törekednek, a cél elsősorban az lesz a mozgás mellett persze, hogy mindenki felmérje, hol is tart a téli felkészülésben.

Képek: DO-archív

A hivatalos program szerint a gyermek I. korosztály versenyzői reggel kilenckor, a gyermek II. mezőnye vasárnap délelőtt tíz órától vág neki a viadalnak, a felnőtt női mezőny tizenegykor, míg a felnőtt férfiak déli tizenkét órakor rajtolnak, s teljesíthetik a távot biztonságos körülmények között, a forgalomtól elzárt pályán. A verseny népszerűségére jellemző, hogy több, mint százan neveztek előzetesen a megméretésre, így jó időben, várhatóan remek hangulatban hódolhatnak szenvedélyüknek a sportág szerelmesei.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.