Nagy pofon hazai pályán

Szárszó Lajos - 2018. március 17. 19:09

Sokat hibázott védekezésben, így kétgólos, 3-1-es vereséget szenvedett az Iváncsa elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe labdarúgóinkat, akik jeges, süvítő szélben, havas esőben léptek pályára a labdarúgó NBIII 19. fordulójában. Pedig a jó idő nem ártott volna, hiszen csapatunknak javítania kellett volna a szerdai csorbát, amikor a Szentlőrinc ellen 2-0-ás vezetést követően engedték ki a meccset a kezükből, így 2-2 lett a vége. Ráadásként ma nehezebb ellenfelet fogadtak Vaszócsik Viktorék, azt az Iváncsát, mely jelen pillanatban a tabella ötödik helyén áll, ráadásul az őszi szezonban 2-1-re legyőzték a DPASE gárdáját. 

Ehhez azonban hatalmas minőségi változást kellett volna látnunk a szerdai meccshez képest, melyet az időjárás nem könnyített meg. Az első pillanattól kezdve támadóan lépett fel a DPASE, de az első igazi lehetőségre, Dobos Áron szabadrúgására a hatodik percig kellet várni, az azonban a sorfalban elakadt. Meglepetésre, hiszen az Iváncsa első támadását láttuk a nyolcadik percben, megszerezték a vezetést a vendégek. Védőink egy könnyen megoldható beívelést nem tudtak hatástalanítani, ráadásul a kapujából kiszaladó Vaszócsik fölött átpattant a labda, így azt a teljesen üresen álló Balogh mosolyogva gurította a hálóba (0-1). Ezt követően visszaállt saját térfelére a vendég együttes és kontrákkal próbálkoztak. Az egyenlítés a 15. percben nem jött össze, amikor Dobos Áron passza után Pál Dávid lövését védte Dániel. Két perccel később Zvara Dávid végezhetett el szögletet, amit követően Csehi Tamás forgolódása okozott gondot, viszont a túloldalon ismét gólnak örülhettek a vendégek. Imrik szöglete után Balogh labdája változtatott irányt Tóth Tibor lábán, amely a hálóga került (0-2).

A hideg zuhany után megpróbált feljebb lépni a DPASE, és nagyobb energiával támadta a vendég kaput, azonban Dániel sorra védett minden próbálkozást, így Szepessyét és Zavráét is. A mieink közül Dobos Áron rengeteg mozgással próbált meg zavart okozni, de a támadásokban nem volt elég erő. Ráadásul a a vendégek megszerezték harmadik góljukat is, miután Cseszneki beadását Balogh fejelte a kapuba (0-3). Szerencsére azért a szépítés még ebben a félidőben sikerült Tóth révén, aki egy szöglet utáni kavarodást használt ki (1-3). Fordulás után Varga ziccere ment centikkel mellé, majd Dobos Árontól érkezett a válasz, de lövése fölé szállt.

Az 56. percben Balogh lesgólját érvénytelenítette a játékvezető, majd Dobos passzát Dorogi Renátó lőtte a lelátóra. A folytatásban teljesen beállt térfelére az Iváncsa. Védekezésük nagyon stabil volt, hiszen hol a lövéseket blokkolták, hol az íveléseket hatástalanították. Egyszerűen nem sikerült feltörni a védekezést, így a meddő mezőnyfölény ellenére sem tudtunk szépíteni. Szepessy próbálta meg távolról átlőni a falat, de célt tévesztett, majd a 75. percben hiába pattogott ott a labda az ellenfél gólvonalán, azt sem Csehi, sem Dobos nem találta el, így Dániel arra rá tudott feküdni. A vége előtt nyolc perccel ismét Dániel vált főszereplővé, aki miután Csehi lövését hárította, a kipattanónál is jeleskedett, melyet Tóth lőtt kapura. Zvara távoli lövését is hárította a vendégek kapusa, majd a legvégén Szepessy és Dobos előtt adódott lehetőség, de azok kimaradtak, így megérdemelten örülhetett a lefújáskor az Iváncsa, joggal vitték magukkal a három bajnoki pontot.

Dunaújváros PASE – Iváncsa KSE 1:3 (1:3)

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor (Bősz Levente a 46. percben) – Zvara Dávid, Kovács Gábor, Farkas Viktor, Csehi Tamás, Dobos Áron, Tóth Tibor, Szepessy Róbert, Sándor Tamás (Ferencz Bálint a 84. percben), Barna Zsolt (Dorogi Renátó az 59. percben), Pál Dávid. Vezetőedző: Dr. Dobos Barna.

Iváncsa KSE: Dániel Csaba - Balogh László, Kertai Dániel, Fekecs Dávid, Imrik László (Berényi Balázs a 80. percben), Varga Bence (Kónya Krisztián a 87. percben), Szauter István, Pribék Patrik, Aradi Csaba, Folmer Krisztián Zsolt, Cseszneki Richárd (Majláth Henrik a 68. percben). Vezetőedző: Domján Attila

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.