Tavaszi rajt előtt

spigott - 2018. március 12. 12:53

A Szentlőrinc SE elleni hazai bajnokival kezdi meg a bajnokság tavaszi küzdelmeit szerdán délután a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Ugyan első két tavaszi bajnokija elmaradt, már nem kell sokat várnia a Dunaújváros PASE labdarúgóinak arra, hogy végre tétmérkőzésen is pályára lépjenek az NB III Közép Csoportjának tavaszi küzdelmeiben. A harmadosztály őszi idényét listavezetőként záró dunaújvárosiak ugyanis szerdán délután öt órától a Szentlőrinc SE elleni hazai mérkőzéssel kezdik meg a bajnokság tavaszi szakaszát, s ahhoz, hogy visszaelőzzék a tabellán a PMFC, valamint a Tiszakécske együttesét, mindenképpen nyerniük kell az idei esztendő első tétmeccsén.

Ez nem ígérkezik megoldhatatlan feladatnak, ugyanis ellenfelük a nyolcadik helyen áll a bajnoki tabellán úgy, hogy eddig lejátszott tizenhét találkozójából hetet nyert meg, s három döntetlen mellett hét alkalommal szenvedett vereséget. A szentlőrinciek nem kezdték jól a pontvadászat tavaszi küzdelmeit, ugyanis hétvégén hazai pályán szenvedtek 2-1-es vereséget a kiesés elkerüléséért küzdő Makó együttesétől, vagyis a papírforma alapján egyértelműen a mieink a szerda délutáni összecsapás esélyesei.

Képek: DO-archív

Tisztában van ezzel a Dunaújváros PASE vezetőedzője, dr. Dobos Barna is, aki a gárda ma délelőtti szezonnyitó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nagyjából sikerült elvégezniük azt a munkát a téli felkészülés alatt, amit elterveztek, s elszántan, győzelemre éhesen várják szerdai bajnokijukat. A DPASE szakvezetője kiemelte, hogy az új játékosok beépítése sikerült, így a kapuban Bősz Levente bármikor bevethető, ha Vaszócsik Viktorral esetleg bármi történne, Pál Dávid és Kovács Gábor a védelemben jelenthet segítséget együttesünknek, míg a hosszú kihagyás után visszatérő Dobos Áronnal csapatunk támadójátéka léphet egy szinttel feljebb. Mivel együttesünk egyértelműen azt tűzte ki célként maga elé, hogy megtartsa téli helyezését, ehhez muszáj győzelmeket aratnia, így a Szentlőrinc SE elleni szerdai bajnokin is a három pontért lépnek pályára labdarúgóink.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.