Dunaújváros Hetilap

Új gyáregységet épít a Hankook!

Brousil Csaba - 2018. március 23. 15:31

Szijjártó Péter külügyminiszter, dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője és Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe ügyvezető igazgatója közös sajtótájékoztatón jelentették be a Hankook Tire rácalmási gyárának újabb, immáron negyedik fejlesztési ütemét, amellyel 150 új munkahely jön létre.

- A Hankook Tire számos vezető járműgyártó stratégiai partnere, világszerte ismert elsőosztályú technológiájáról és prémium minőségű gumiabroncsairól a személyautó- és SUV-szegmensben, és néhány éve a közepes és nagyméretű tehergépkocsi- és autóbusz-szegmensben is" - magyarázta Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe igazgatója. Azt tapasztaltuk, hogy az európai piacon egyre nagyobb kereslet mutatkozik teherautó- és buszabroncsaink iránt, így reméljük, hogy az új magyar teherautó- és buszabroncs gyáregység hamarosan ki tudja majd szolgálni ügyfeleink növekvő igényeit - mondta az igazgató.

A nagyszabású beruházások miatt a rácalmási gyár jelenleg a legnagyobb munkaadók és a legjelentősebb gazdasági szereplők közé tartozik Magyarországon, miközben komoly szerepet vállal a régió társadalmi és környezeti fejlődésében.

- Engedjék meg, hogy örömömet fejezzem ki, hogy sikerrel és eredményesen zárult a Hankook vezetése és kormányzat közötti tárgyalás az újabb fejlesztésekről. Továbbá engedjék meg, hogy gratuláljak a Hankook munkavállalóinak is, az ő teljesítményük nélkül nem lenne lehetőség arra, hogy további fejlesztéseket jelentsünk be. Ezek azok a fejlesztések, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy Dunaújváros és térségének van jövője, és már nem egy szocialista iparvárosi térségről beszélhetünk – mondta beszédében dr. Galambos Dénes. Ma országos összehasonlításban is nagy fejlődés előtt áll. Az uniós, a kormányzati, valamint a saját források szinergiáinak összehangolása kivételes lehetőségeket nyújt. Dunaújvárosban és a városhoz kapcsolódóan mintegy 34 milliárd forint összegű beruházás valósul meg a Modern Városok Program keretében.

- Korszerűsítjük a munkahelyekre való bejutást megkönnyítő négyszámjegyű utakat, ipari parkot hozunk létre a város határában. Elektromobilitási programot dolgoz ki a város, az egyetem és a térség gazdasági szereplői - folytatta térségünk országgyűlési képviselője. A legfontosabb kérdésnek azonban azt tartom, hogy védjük meg az országot, mert hiába vannak remek terveink, hiába mentetettük meg az egyetemet, hiába lesz munkahely a Hankook-ban, meg a városba betelepülő más beruházásoknál, ha az országot nem védjük meg, akkor hiába a sok fejlesztés. Ne engedjük, hogy április 8-án azok a pártok nyerjenek, amelyek a hatalomért és pénzért mindenre képesek, még arra is hogy korábbi elveiket föladják, országosan összeboruljanak - mondta dr. Galambos Dénes.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a 89 milliárd forintos beruházáshoz Magyarország kormánya három milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a Hankooknak. A fejlesztéssel 150 új munkahely jön létre a rácalmási gyáregységben, ahol a Hankook teherautó gumikat gyárt majd, és innen kívánja ellátni a teljes európai piacot. A beruházás, mint a miniszter elmondta, újabb magyar gazdasági siker és illeszkedik a kormány keleti nyitási politikájába. A keleti vállalatok a világpiac vezető cégei, a velük kötött megállapodások és az ezek nyomán megvalósuló fejlesztések tovább erősítik hazánk térségbeli gazdasági pozícióját. A miniszter elmondta, hogy ez a tizedik a hazai autóipart érintő fejlesztésekről szóló bejelentés csak az idei évben.

 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.