Dunaújváros Hetilap

Minden amit az idei Családi Hétvégéről tudni kell!

doszerk - 2018. május 25. 7:42

Dunaújvárosi Önkormányzatának rendezésében, a helyi Tourinform iroda szervezésében idén május 25. és 27. között lesz a Családi Hétvége. A középpontban idén is a Parázs-Varázs szerepel, melyre minden asztalt lefoglaltak már. Íme a teljes program és pár igen hasznos információ.

Immár 14. alkalommal szervezik meg Dunaújváros önkormányzatának égisze alatt működő nagy sikerű Családi Hétvégét május utolsó hétvégéjén. Az évek során igazi remekbe szabott fesztivállá nőtte ki magát rendezvény, amelyet mindig a résztvevők igénye, kérése mentén bővítették, alakították tovább. Az első nap koncertek sora várja a kilátogatókat az Alsó Duna-parton. Másnap a gasztronómia veszi át a központi szerepet egy fergeteges össznépi sütögetéssel, a harmadik napon pedig a gyerekek kerülnek reflektorfénybe.

Cserna Gábor elmondta, a helyi Tourinform iroda által szervezett háromnapos programra az önkormányzat idén 16 millió forint támogatást biztosított, és további kétmillió forinttal támogatták az esélyegyenlőségi nap megszervezését. Ezen kívül valamennyi támogatónak köszönik a segítséget.  A polgármester arról is szólt, hogy a Parázs Varázsra mind a 320 asztalt elkelt, ez közel négyezer embert jelent, nem beszélve még a kilátogatókról, így összességében tízezres látogatottsággal bír a Nagy Családi Hétvége.

A rendezők minden helyre az alábbiakat biztosítják

1 db sörpad készlet (asztal, 2 db pad)
1 zsák faszén
1 csomag jég
0,75 kg (Dunaújváros Kenyere)

Lássuk a Családi Hétvége végleges programját

Szombaton már 12 órától várják a sütögető társaságokat, ekkortól foglalhatják el az asztalaikat, és vehetik át a hozzá járó egy zsák faszenet, egy csomag jeget (amelyet ezúttal a Mol-Ker Kft. támogat), valamint egy 0,75 kilogrammos város kenyerét az információs faház mellett. A Parázs Varázs napján 15 óráig lehet behajtani autóval az asztaltársaságoknak a pakoláshoz, utána minden autónak el kell hagynia a területet.

A három napra vonatkozóan az autóval érkezőknek azt javasolják, hogy ne a Sikló felől, hanem Óváros felől érkezzenek az alsó Duna-partra, ugyanis nem lehet majd keresztülhajtani az úton, lezárják, és a parkolót is az Óváros felőli rész mentén jelölik ki.

A Családi Hétvége ideje alatt külön autóbuszjáratok segítenek az érdeklődőknek a közlekedésben

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.