Döntetlen a Makó ellen

Szárszó Lajos - 2018. április 21. 20:09

Hiába játszott a mérkőzés nagyobbik részében fölényben, csak az utolsó percben szerzett góllal tudott pontot szerezni a Makó elleni hazai találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának ma esti fordulójában.

A Pécs ellen elszenvedett idegenbeli vereség után a labdarúgó NBIII 24. fordulójában a Dunaújváros a Makó együttesét fogadta. A mérkőzésnek kettős tétje volt. Az első, hogy sikerül-e jó játékkal itthon tartani a bajnoki pontokat. és ezzel visszatalálni a sikerhez vezető útra, a másik pedig, hogy ez elég lehet-e arra, hogy ottmaradjon az élmezőnyben dr. Dobos Barna csapata. A győzelem elérése azonban egyáltalán nem tűnt egyszerűnek a tavasszal igen jó formában játszó, tizenkét pontot gyűjtő Makó ellen, melyhez a Dunaújvárosnak igen össze kellett kapnia magát védekezésben és támadásban egyaránt, hiszen a védekezésünk egyáltalán nem volt stabil, míg támadásainkból hiányzott a bátorság, a pontos befejezés. Jól kezdtünk, hiszen két szögletet is elvégezhettünk, majd a meccs irányítását sikerült átvenni.

Az első lehetőséget Dobos Áron harcolta ki, aki kiszorított helyzetből nem találta el a jobb felső sarkot. Tóth beadása nem talált társat kecsegtető helyzetben a tizenhatoson belül a 11. perc elején, ezt követően azonban a mezőnyben folyt a csata. Király Bence lövése nem okozott gondot Füstös kapusnak, míg a túloldalon Kasuba durrantott fölé. A félidő közepe után nem sokkal Dorogi ívelése kerülte el a hazai fejeket az ellenfél kapuja előtt, majd azon bosszankodhattunk, hogy nagyon sok passz volt pontatlan. A 30. percben jobboldali támadás után Karacs Roland lövését hárította vetődve Füstös, majd hat perccel később Dobos Áron szögletét fejelték ki a védők veszélyes helyzetből. Molnár 26 méterről leadott szabadrúgását öklözte oldalra Vaszócsik Viktor, amely az első félidő utolsó említésre méltó eseménye volt. Fordulás után Tóth passzát Dobos lőhette el, de a labdát Füstös fölé öklözte. Fél perccel később már a vendégek kapusa is tehetetlen volt, amikor Csehi előkészítése után Dobos Áron bal belsővel már a hálóba talált (1-0). Az 55. percben ismét Áron előtt adódott lövőhelyzet, de lapos tekerését vetődve hárította Füstös. Az 59. percben egyenlített a vendég együttes. Csehi szabálytalansága után jutottak szabadrúgáshoz, melyet Széll végzett el, akinek lapos lövése Vaszócsik hóna alatt csúszott a gólvonalon túlra (1-1).

A „potyaízű” egyenlítés után nagy kavarodás volt a vendégek kapuja előtt, de gól nem született belőle. Ismét Dobos Áron volt a főszereplő, aki ezúttal Tóth passza után lőtt, ám Füstös remek vetődéssel öklözte ki a lövést. Gémes válasza érkezett erre a 71. perc elején, a labda azonban elkerülte a kaput, majd Kasuba lépett ki Király mellől, akinek lövését bravúrral, kapujából kifutva védte Vaszócsik. A csereként beállt Zvara Dávid vállalt el egy lövést 18 méterről, mely centikkel szállt el a jobb felső sarok mellett. Ezt követően felpörögtek az események. Csehi lövését blokkolták a makói védők, majd Király zúgó bombája kerülte el a kaput. Dobos szögletét követően Szepessy csúsztatott kapu fölé, majd átvette a vezetést a Makó csapata. Egy jobb oldali szabadrúgásra remek ütemben érkezett Gémes, aki védhetetlenül vette be a hazai kaput (1-2). Szerencsére nem adta fel a DPASE, melynek eredménye lett az egyenlítés. Gyors bal oldali kontra végén Dobos Áron gurított a kapuba (2-2), majd ismét a vendégek előtt adódott lehetőség egy védelmi hiba után, de szabadrúgás lett a vége, melyet Molnár mellé tekert, így maradt a döntetlen.

Dunaújváros PASE – Makó FC 2:2 (0:0)

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Kovács Gábor, Karacs Roland (Szepessy Róbert a 64. percben), Csehi Tamás, Dobos Áron, Dorogi Renátó, Tóth Tibor (Zvara Dávid a 79. percben), Király Bence, Tóth Ákos Károly, Barna Zsolt, Pál Dávid. Vezetőedző: Dr. Dobos Barna.

Makó FC: Füstös Krisztián - Kasuba Dániel, Gilinger Márk (Gémes Bence az 58. percben), Juhász György, Tóth Timotheusz (Vajna Martin János a 67. percben), Babolek Zoltán, Molnár János, Mezei Edvin (Bánóczki Dániel az 58. percben), Lipták Ákos, Sirokmán Zoltán, Széll Kristóf József. Vezetőedző: Kolozsvári János.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.