Fontos győzelem Debrecenben!

spigott - 2018. április 20. 19:37

Hullámzó teljesítményt nyújtott, de elhozta a két bajnoki pontot Debrecenből a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely a hajrában pontosabb volt ellenfelénél, s végül kétgólos, 24-22-es sikernek örülhetett.

A nyolcadik helyezett Debrecen vendégeként lépett pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a K&H női kézilabda liga 21. fordulójában. Ugyan a házigazdák az idei szezonban elmaradnak korábbi eredményeiktől, ennek ellenére nagyon kemény meccs várt csapatunkra, mely ezzel együtt a két pont megszerzését tűzte ki maga elé.

Együttesünk ennek megfelelő szellemben is kezdte a találkozót, Micijevic révén hamar megszerezte a vezetést, s bár az első két dunaújvárosi gólra rendre válaszolt a Loki, 4. és a 10. perc között egymás után négy találatnak örülhettek a mieink, így a Debrecennek már a 11. percben időt kellett kérnie (2-6). A rövid pauzát követően valamelyest magára talált támadásban a házigazda, de Micijevic és Szekerczés sem nagyon hibázott átlövést, így a 14. percben is négygólos Kohász-előnyt mutatott az eredményjelző (4-8). Nick Viktória kiállítása alatt azonban eladott labdák, technikai hibák és sorozatban kapott három gól miatt bosszankodhatunk, így 17. percben már György Lászlónak kellett magához hívnia tanítványait (7-8).

Szalai és Cifra kiállítása alatt azonban összekapta védekezését a Kohász, s Dombi, valamint Klujber találataival ismét elhúzott három találattal ellenfelétől (7-10). A félidő hajrájában sajnos nem becsülete meg jól lehetőségeit együttesünk, a ziccerek mellett egy hétméteres is kimaradt, s ezt kihasználva a vendéglátók újra megközelítették a DKKA csapatát, mely ennek ellenére egygólos, 12-11-es vezetéssel vonulhatott a félidei pihenőre.

A második felvonásban elsősorban támadásban kellett feljavulnia a mieinknek ahhoz, hogy kevesebb izgalmat tartogasson ez a harminc perc. Ehhez képest a házigazdák kezdtek két gyors góllal, s a meccsen először átvették a vezetést, s bár erre azonnal válaszolt Micijevic is két találattal, újra jöttek a támadásban elkövetett bosszantó hibák, s a Debrecen ismét magához ragadta az előnyt (16-15). Nagyobb gondot jelentett, hogy ebben az időszakban sajnos a védekezés is visszaesett, így a hazaiak tartani tudták vezetésüket. Jött is a dunaújvárosi időkérés, s úgy is tűnt, hogy sikerült összekapni György Lászlónak a társaságot, mert Szalai és Kovács góljaival újra átvette a vezetést sőt, a 49. percben Micijevic hetedik találatával már 20-18-ra vezettek kézilabdázóink.

Micijevic (labdával) a meccs legjobbja volt! (Képek: DO-archív)

Nem tudták azonban meglovagolni ezt a jobb időszakot a mieink, mert a technikai hibákból, elrontott lövésekből gyorsan egyenlített a hazai csapat, majd az 55. percben újra fordítani tudott (21-20). A véghajrában azonban a Debrecen is elkezdett hibázni, s ekkor a mieink is bizonyították, hogy ezt képesek kihasználni, mert a 0-3-as periódusra egy 3-0-s rohammal válaszoltak, s az 58. percben ismét "meglógtak" két találattal (21-23). A hazaiak azonban rögtön válaszoltak, ám Micijevic óriási bombája végleg szertefoszlatta a debreceniek pontszerzési reményeit, s ha nehezen is, de behúzta a mérkőzést együttesünk, mely újabb két szerzett pontjával erősítette meg negyedik helyét a bajnoki táblázaton (22-24).

György László: - Ilyen fordulatos, nehéz mérkőzésre számítottunk, de nagyon örülünk, hogy mi kerültünk ki belőle győztesen. A kezdésünk jó volt, ám az első félidő derekán rendre rossz döntéseket hoztunk, az átlövések helyett a bejátszásokat erőltettük, s a szerzett labdákból könnyű gólokat adtunk ellenfelünknek, s egyből szorosabb lett a meccs, mert helyzeteket, hetest is hibáztunk. A Debrecen is nagyon nyerni akart,ezért a második félidő változatos csatát hozott, de a mérkőzés hajrájában újra feljavultunk, s ez végül meghozta számunkra a remélt sikert.

DVSC-TVP – DKKA 22-24 (11-12)

DVSC-TVP: Horváth-Pásztor - Vantara-Kelemen 2, Despotovic 6, Grigel 4, Tóvizi, Hajduch 3, Varsányi 2. Csere: Lajtos (kapus), Csáki 3, Hársfalvi, Sirián, Pénzes, Pálsdóttir 1, Román 1, Borgyos. Vezetőedző: Vida Gergő.

DKKA: Tomasevics – Kazai, Mcijevic 9, Szalai 2, Dombi 3, Szekerczés 5, Klujber 2. Csere: Oguntoye (kapus), Cifra, Nick, Molnár, Bulath 2, Kovács 1., Takács D., Grosch, Nagy Zs. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.