Közel volt a bravúr

spigott - 2018. április 14. 19:47

Jól küzdött, egészen az utolsó pillanatokig volt esélye a pontszerzésre, ám végül 28-27-es vereséget szenvedett Érden a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Idegenben, a harmadik helyezett Érd otthonában lépett pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely különösebb teher nélkül várhatta idei 20. bajnoki mérkőzését, hiszen a találkozónak annak ellenére is a hazaiak voltak az esélyesei, hogy a mieink a negyedik helyről várták a csatát. Mely előtt György László abban reménykedett, hogy csapata fegyelmezett támadójátékkal lesz képes megálljt parancsolni a vendéglátóknak. Ehhez képest az első hat-hét percben támadásban semmi nem jött össze a mieinknek, s bár felállt fal ellen az Érd sem talált be, két gyors indításból, valamint egy hetesből 3-0-ra meglépett a házigazda. A gólcsendet Micijevic törte meg, majd nem sokkal később Klujber csökkentette minimálisra a különbséget, de a házigazdák rendre válaszolni tudtak a mieink találataira, így tartani tudták egy-kétgólos előnyüket (6-4).

A félidő derekához közeledve újra meglépett hárommal az érdi csapat, s bár Kazai duplája után már az egyenlítésért támadhatott a Kohász, ez egyáltalán nem úgy sült el, ahogy azt György László az időkérés után eltervezte (8-7). Támadásban ugyanis rengeteget hibáztak a mieink, s a hazaiak ezt könyörtelenül megbüntették, hiszen a gyors indításokkal rendre megverték a mieinket, s a 22. percben már tetemesebb, ötgólos előnynek örülhettek (13-8). A mieink hosszú gólcsendjét végül Micijevic törte meg, majd a jó védekezésnek köszönhetően végre jöttek a gyors indítások a Kohász részéről is, így a 28. percben újra csak egy gól volt a két együttes közti különbség (13-12). Elég volt azonban két kisebb hiba, amiből előbb Signate, majd Krpez ért el újra könnyű gólt, így az utolsó percnek 15-12-es hazai előnnyel vágtak neki a felek. A hajrában szerencsére Micijevic közelebb lopta a Kohászt, s mivel erre már nem volt válasza a házigazdáknak, így a szünetben 15-13-as érdi vezetést mutatott az eredményjelző.

A térfélcsere után elsősorban visszarendeződésben kellett volna feljavulnia a mieinknek ahhoz, hogy legyen esélyük megszorongatni ellenfelüket, hiszen az már az első félidőben is bebizonyosodott, hogy tényleg ez a vendéglátók legnagyobb fegyvere. Ehhez képest a második felvonást is a hazaiak kezdték jobban, s alig négy perc alatt újra megléptek négy góllal a Kohásztól sőt, mikor a sokadik labdát adta el együttesünk, s jött egy újabb gyors indítás, máris 19-14-re vezetett az Érd. Együttesünk azonban nem adta fel, nyitottabb védekezésre váltott át, amivel meg is zavarta a hazaiakat, s mivel a szerzett labdák után Micijevic kétszer, Kazai és Dombi egy-egy alkalommal talált be a hazai kapuba, a 41. percben már Szabó Edinának kellett időt kérnie (20-19). A Kohász azonban újabb érdi támadást védekezett ki, majd a 43. perc elején Dombi szép góljával kiegyenlített, ám a vezetést már nem sikerült megszereznie, mert az házigazdák pillanatok alatt váltottak, s ismét "megléptek" két góllal (23-21).

Képek: DO-archív

Együttesünk sajnos ekkor látványosan megakadt támadásban, s bár a védelme azért működött, a hazaiak így is növelni tudták vezetésüket, s Kiss Nikolett góljai után ismét hárommal vezettek (26-23). Nagyobb gondot jelentett, hogy közben Szalai Babettet sérülés miatt elveszítette a DKKA, ám a mieink ekkor sem törtek össze, újra feljavult a védekezésük, s Kazai, valamint Molnár révén az 58. percben ismét feljöttek egy gólra (27-26). Jött is azonnal a hazai időkérés, de egy újabb labdaszerzés után Molnár szerzett bravúros találatot, így bő egy perccel a meccs vége előtt újra egált mutatott az eredményjelző (27-27). Sajnos gyorsan jött a válasz a hazaiaktól, s bár közel egy perce maradt a mieinknek is arra, hogy betaláljanak, utolsó támadásukat elrontották, így a nagy csatát végül az Érd nyerte 28-27-re, amivel megerősítette harmadik helyélt a bajnoki tabellán. A mieink ugyan remekül küzdöttek, s egy kicsivel több rutinnal pontot is szerezhettek volna, ám a kulcspillanatokban többet hibáztak ellenfelüknél, s ez döntött a mai rangadón.

Érd – DKKA 28-27 (15-13)

DKKA. Oguntoye – Kazai 5, Micijevic 7, Szalai, Dombi 4, Kovács 2, Grosch 2. Csere: Tomasevics (kapus), Klujber 3, Cifra, Szekerczés 1, Bulath 1, Nick, Molnár 1, Takács D. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.