Nagy csata a dobogóért

spigott - 2018. április 13. 8:04

A Dunaferr Vasas hozta a kötelezőt, a Steelworkers viszont kétgólos előnyről veszítette el rangadóját a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Két találkozóval folytatódott, s fejeződött is be egyben csütörtökön este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának 12. fordulója. A nap első mérkőzése nem tartogatott komoly izgalmakat a Lorántffy iskola műfüves pályájára kilátogat sportbarátoknak, ugyanis a harmadik Dunaferr Vasas egyértelmű esélyesként várta a nyolcadik Szil-Ker Ablak elleni fellépését. Utóbbiaknak erről azonban nem szóltak, s alaposan meglepték vetélytársukat, hiszen már a 10. percben 2-0-ra vezettek, s ugyan a Dunaferr a félidő hajrájában egalizálni tudott, a folytatás is tartogathatott még izgalmakat. A második felvonásban sokáig nem született újabb találat, ám a hajrában bedarálta ellenfelét a favorit, mely az utolsó hat percben három gólt szerzett, s csak egyet kapott, s végül 5-3-as sikert aratva gyarapította tovább pontjai számát.

Kép: DO-archív

Az este második meccse lényegesen komolyabb csatát ígért, mivel a második Steelworkers a negyedik Dunabiztos Micro ellen húzott szerelést úgy, hogy a két együttest mindössze kettő pont választotta el egymástól a táblázaton. A mérkőzést jobban is kezdték az "Acélmunkások", hiszen az első tíz percben kétszer is mattolták ellenfelüket, s még a félidei szünethez érve is 2-1-re vezettek. A fordulást követően azonban pontosított játékán a Dunabiztos Micro, mely saját kapuja előtt már egyszer sem kapitulált, cserébe viszont az utolsó negyed órában kétszer is bevette ellenfele kapuját, s végül 3-2-es sikerrel lépett előre a tabella harmadik helyére. A bajnokságban továbbra is magabiztosan, nyolc pont előnnyel vezet a Karmacsi, a további dobogós helyekért viszont óriási a tülekedés, mivel a Dunaferr Vasas, a Dunabiztos Micro és a Steelworkers együttesének is reális esélye van arra, hogy éremmel zárja az Acerbis Osztály idei küzdelemsorozatát.

Eredmények

Szil-Ker Ablak – Dunaferr Vasas 3-5 (2-2)
Steelworkers – Dunabiztos Micro 2-3 (2-1)

Az Acerbis Osztály állása a 12. forduló után: 1. Karmacsi Autó 33 pont, 2. Dunaferr Vasas 25 pont, 3. Dunabiztos Micro 25 pont, 4. Steelworkers 24 pont, 5. Fejó-Therm Kft. 17 pont, 6. GBB Kft. 12 pont, 7. SZP-Asztalos SE 11 pont, 8. Szil-Ker Ablak 9 pont, 9. Kemi-Ker Kft. 2 pont, 10. Siker Ablak GSV 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.