Vereség a megyei rangadón

spigott - 2018. április 22. 17:47

Hiába érkeztek meg a pontok, 30-24-es vereséget szenvedett a Fehérvár Enthroners elleni hazai mérkőzésen a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

A Fehérvár Enthroners elleni megyei rangadóval folytatta a Fezen HFL küzdelmeit ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata. A mieink az idei szezonban még nem szereztek pontot, ezért kíváncsian vártuk, hogy a támadó alakzat képes lesz-e feljavulni, s megtörni idei rossz sorozatát. Együttesünk rendkívül elszántan vetette magát a küzdelembe, s már az első támadásból bizonyította, hogy ki akarja rántani magát a hullámvölgyből, mert Krasznai Balázs pazar átadásából Nicholas Ward megszerezte az idei szezon első dunaújvárosi touchdown-ját, s mivel Beretka sem hibázta el az extrát, máris 7-0-ra vezettek a hazaiak. A folytatásban egy-egy támadást hibáztak el a felek, majd második pontszerzési kísérletére váltott játékokkal haladt előre szépen a fehérvári alakulat, ám hiába jutott el a hazai végzónáig, a második negyed elején megálljt parancsolt neki a dunaújvárosi védelem.

A Gorillák azonban nem tudták kihozni a labdát a "vörös zónából" sőt, egy safety után két ponttal gazdagodtak a vendégek, s hogy a kedvünk még rosszabb legyen, arról Antonio Roane gondoskodott, aki megszerezte a fehérváriak TD-jét, majd a sikeres extra után már 7-9-es állást mutatott az eredményjelző. A játékrészről hátralévő időben mindkét együttes két-két alkalommal próbálkozhatott a pontszerzéssel, de az eredmény már nem változott így a nagyszünetre a vendégek vonulhattak kétpontos vezetéssel. A második félidőt ugyanolyan jól kezdték a Gorillák, ahogy az elsőt, mert egy remek védekezést követően Airiss Hargrow futott a gólvonal mögé, majd ismét jött Beretka József, s újra a dunaújvárosi szurkolók szemlélhették nyugodtabban a mérkőzést (14-9). Nem sokáig, mert Antonio Roane egy újabb nagy futással visszaszerezte az előnyt a vendégeknek, majd jött a pontos extra is, s ismét a mieinknek kellett rohanniuk az eredmény után (14-16).

Tovább nehezítette a Gorillaz helyzetét, hogy Tóth Dávid labdaszerzése után jött a harmadik fehérvári TD, majd a jó extra is, így a harmadik negyed hajrájában már 14-23-as vendégelőny miatt szomorkodhattunk. A negyedik felvonást szerencsére ismét erősebben kezdte a hazai csapat, mely Beretka József bravúros mezőnygóljával feljött hat pontra, s újra teljesen nyílt lett a meccs (17-23). Hiába sikerült azonban kivédekezni az Enthroners támadását, a következő lehetőségét nem tudta pontokra váltani Grátz Vilmos együttese, így az idő múlásával egyre közelebb került a sikerhez a székesfehérvári alakulat. A mérkőzést végül a harmadik touchdown-ját jegyző Roane döntötte el bő négy perccel a lefújás előtt, mert hiába futott a gólvonal mögé Nicholas Ward is, a maradék idő egy újabb jó védekezés ellenére sem volt elég a fordításra, így az Enthroners 30-24-re megnyerte az összecsapást, s megelőzte a Gorillákat a bajnoki tabellán.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.