Vereség a megyei rangadón

spigott - 2018. április 22. 17:47

Hiába érkeztek meg a pontok, 30-24-es vereséget szenvedett a Fehérvár Enthroners elleni hazai mérkőzésen a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

A Fehérvár Enthroners elleni megyei rangadóval folytatta a Fezen HFL küzdelmeit ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata. A mieink az idei szezonban még nem szereztek pontot, ezért kíváncsian vártuk, hogy a támadó alakzat képes lesz-e feljavulni, s megtörni idei rossz sorozatát. Együttesünk rendkívül elszántan vetette magát a küzdelembe, s már az első támadásból bizonyította, hogy ki akarja rántani magát a hullámvölgyből, mert Krasznai Balázs pazar átadásából Nicholas Ward megszerezte az idei szezon első dunaújvárosi touchdown-ját, s mivel Beretka sem hibázta el az extrát, máris 7-0-ra vezettek a hazaiak. A folytatásban egy-egy támadást hibáztak el a felek, majd második pontszerzési kísérletére váltott játékokkal haladt előre szépen a fehérvári alakulat, ám hiába jutott el a hazai végzónáig, a második negyed elején megálljt parancsolt neki a dunaújvárosi védelem.

A Gorillák azonban nem tudták kihozni a labdát a "vörös zónából" sőt, egy safety után két ponttal gazdagodtak a vendégek, s hogy a kedvünk még rosszabb legyen, arról Antonio Roane gondoskodott, aki megszerezte a fehérváriak TD-jét, majd a sikeres extra után már 7-9-es állást mutatott az eredményjelző. A játékrészről hátralévő időben mindkét együttes két-két alkalommal próbálkozhatott a pontszerzéssel, de az eredmény már nem változott így a nagyszünetre a vendégek vonulhattak kétpontos vezetéssel. A második félidőt ugyanolyan jól kezdték a Gorillák, ahogy az elsőt, mert egy remek védekezést követően Airiss Hargrow futott a gólvonal mögé, majd ismét jött Beretka József, s újra a dunaújvárosi szurkolók szemlélhették nyugodtabban a mérkőzést (14-9). Nem sokáig, mert Antonio Roane egy újabb nagy futással visszaszerezte az előnyt a vendégeknek, majd jött a pontos extra is, s ismét a mieinknek kellett rohanniuk az eredmény után (14-16).

Tovább nehezítette a Gorillaz helyzetét, hogy Tóth Dávid labdaszerzése után jött a harmadik fehérvári TD, majd a jó extra is, így a harmadik negyed hajrájában már 14-23-as vendégelőny miatt szomorkodhattunk. A negyedik felvonást szerencsére ismét erősebben kezdte a hazai csapat, mely Beretka József bravúros mezőnygóljával feljött hat pontra, s újra teljesen nyílt lett a meccs (17-23). Hiába sikerült azonban kivédekezni az Enthroners támadását, a következő lehetőségét nem tudta pontokra váltani Grátz Vilmos együttese, így az idő múlásával egyre közelebb került a sikerhez a székesfehérvári alakulat. A mérkőzést végül a harmadik touchdown-ját jegyző Roane döntötte el bő négy perccel a lefújás előtt, mert hiába futott a gólvonal mögé Nicholas Ward is, a maradék idő egy újabb jó védekezés ellenére sem volt elég a fordításra, így az Enthroners 30-24-re megnyerte az összecsapást, s megelőzte a Gorillákat a bajnoki tabellán.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.