Vereség a rangadón

Szárszó Lajos - 2018. április 14. 17:54

A tabella második helyén álló PMFC két gyors gólt szerzett az első félidőben, melyre válaszolnia ugyan sikerült a Dunaújvárosnak, de az egyenlítés nem jött össze.

A Rákosmente elleni idegenbeli győzelem után ismét idegenben, ezúttal a második helyezett PMFC otthonában lépett pályára a Dunaújváros PASE együttese. Ahhoz, hogy Dobos Barna alakulata ismét ott lehessen a feljutásra esélyes csapatok között, a folytatásban, így a mostani meccsen sem lehetett botlania. Ráadásul az ellen a Pécs ellen léptek pályára Csehi Tamásék, akik a Dunaújvárosban lejátszott összecsapást 3-2-re nyerték meg. A győzelemhez azonban bravúrra, tökéletes védekezésre, valamint hatékony támadójátékra lett volna szüksége Dobos Barna gárdájának. Nos, ez nem sikerült túl jól, mivel a hazaiak nagyon hamar, már a második percben bevették Bősz Levente kapuját. Az a Puskás Gábor volt a gólszerző, aki eddig a bajnokságban csupán egy gólt jegyzett (1-0). Szepessy Róbert lábában maradt benne a gyors válasz, aki ugyan szépen lépett be a hazai tizenhatoson belülre, de nem találta el jól a labdát.

A folytatásban nagy tempót diktált a PMFC, melyet megpróbált felvenni a DPASE gárdája, ez azonban nem sikerült, melynek a tizenegyedik percben a második pécsi találat lett a vége. Kónya kanyarította középre a labdát, melyet Koller Krisztián vágott a bal felső sarokba (2-0). A villámgyorsan megszerzett kétgólos vezetés után is hatalmas erővel támadott a hazai csapat, majd egyre többször eljutott a Pécs kapujának előterébe a Dunaújváros, így igen élvezetessé vált a játék. A Dunaújváros a 36. percben a kaputól tizenhét méterről végezhetett el szabadrúgást. A beívelésre pontosan érkezett Csehi Tamás, aki jól bólintott a pécsi kapuba (2-1). A második játékrész elején ismét a hazaiak irányítottak, ez azonban meddőnek bizonyult. Igaz, közben Károly szabadrúgása kerülte el kevéssel az újvárosi kaput, majd Horváth fejesét védte szép mozdulattal Bősz Levente. Dobos Barna az első változtatásra a 67. percig várt, ekkor azonban kockáztatott, hiszen a hátsó sorban játszó Karacs Roland helyett a csatárt, Tóth Tibort küldte pályára.

Csehi Tamás gólja csak a szépítéshez volt elég! (Képek: DO-archív)

A szándék egyértelműen az volt ezzel, hogy a DPASE támadójátéka veszélyesebbé váljon. A 72. percben Koller válhatott volna ismét főszereplővé, de lövése ezúttal nem talált kaput, igaz a lövést nehéz szögből küldte kapu felé. Negyed órával a vége előtt kiegyenlítetté vált az összecsapás, majd Kónya növelhette volna csapata előnyét, ő azonban ziccerben nem a kapura lövést, hanem a passzt választotta, amely pontatlan volt. A 81. percben Beke végezhetett el veszélyes helyről szabadrúgást, lövése azonban elakadt a DPASE sorfalában. Hét perc volt már csak hátra a rangadóból, amikor Dobos Barna kettős cserét hajtott végre, de ma ez nem járt együtt az eredményességgel, így a végén a PMFC örülhetett.

PMFC - Dunaújváros PASE 2-1 (2-1)

PMFC: Sólyom Csaba - Nagy József, Kónya Kornél, Károly Bálint (Mojzer György a 76. percben), Koller Krisztián, Kónya Dávid, Horváth Adrián, Gajág Gergő, Szabó Richárd (Erdős Gábor a 41. percben), Bata Kristóf (Beke Péter az 55. percben), Puskás Gábor Sándor. Vezetőedző: Márton Gábor.

Dunaújváros PASE: Bősz Levente - Zvara Dávid, Karacs Roland (Tóth Tibor a 67. percben), Csehi Tamás (Sándor Tamás a 83. percben), Dobos Áron, Dorogi Renátó, Szepessy Róbert (Ferencz Bálint a 83. percben), Király Bence, Tóth Ákos Károly, Barna Zsolt, Pál Dávid. Vezetőedző: Dobos Barnabás László.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.