400 ezer forint gyűlt össze a VII. Akarat Ereje Kupán

Szárszó Lajos - 2018. május 21. 20:12

Tíz férfi és hat női amatőr kispályás labdarúgó csapat mérte össze tudását a "Családi Utazás"elnevezésű jótékonysági amatőr kispályás labdarúgó tornán!

Az idén már hetedik alkalommal került megrendezésre a VII. Akarat Ereje Kupa, amely országos hírű eseménnyé nőtte ki magát, melynek ezúttal a Duna parton lévő Lemezalakító Pihenőpark adott otthont. A jótékonysági rendezvényre az idén is hamar betelt az indulók létszáma, melyen 10 férfi és 6 női amatőr kispályás labdarúgó csapat versengett a helyezésekért. A labdarúgás szeretetén túl a cél ezúttal is nemes volt, hiszen a főszervező, Szatmári Ádám a torna bevételeiből és a szövetség partnereinek támogatásából nem saját maga gyógyulását, hanem ezúttal az adományokat továbbjuttatva a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályát támogatta. A torna megnyitója előtt Ádám elmondta, hatalmas izgalommal várta a mai napot is, hiszen a VII. Akarat Ereje Kupa más, mint a többi, hiszen ezúttal ő segíthet gyermek társainak. Mivel a kupa ideje alatt gyerekprogramok - köztük rajzverseny, melyen mindenki kapott ajándékot - is várták a lelátogatókat, igazi családi nap alakult ki. A mérkőzések ezúttal is sportszerű keretek között, nagyszerű hangulatban zajlottak a szép számú szurkolósereg előtt.

Az amatőr sportolók, a Szatmári család, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség közös összefogásából a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház javára összesen több, mint 400.000 forint támogatás gyűlt össze. A szervezők természetesen Ádámnak is készültek meglepetéssel, akinek egy régi nagy álmát sikerült megvalósítani, mégpedig azt, hogy az egyik hazai aquaparkban egy fókával úszhasson együtt. Plusz ajándékként kapott még egy családi pihenést, kikapcsolódást egy debreceni hotelben, és egy hatalmas tortát az egyik dunaújvárosi cukrászdától.

Mint azt Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára elmondta, az idei rendezvény különleges volt, hiszen Ádám most más, segítségre szoruló gyermeknek segített:

- Ádám arra kért meg bennünket, hogy a támogatásokból a gyermekosztálynak vásároljunk valami olyat, ami a kisbetegek gyógyítását segíti. Hatalmas öröm, hogy ez a közösség, a labdarúgók családja az idei évben több, mint 400.000 forintnyi összeggel járulhat hozzá a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályán gyógyuló gyermekek minél jobb körülményeihez. Köszönet a labdarúgóknak, akik nagyszerű napot varázsoltak nekünk, és minden támogatónknak, szervező barátaimnak, akik nélkül ma nem segíthettünk volna a beteg gyermekeknek.

 

A jótékonysági férfi kupa végeredménye:

1. Hely: KEMI KER KFT

2. Hely: RUFORM

3. Hely: STEELWORKERS

Különdíjasok:

A torna legjobb játékosa: Szabó Szilárd (RUFORM)

A torna legjobb kapusa: Gaál Levente (STEELWORKERS)

A torna gólkirálya: Mazán Balázs (KEMI KER KFT)

A nap pillanata: Lázár Dávid, aki a döntőben mentett nagyszerű mozdulattal

A jótékonysági női kupa végeredménye:

1. Hely: Baracs

2. Hely: Szekszárd

3. Hely: Paks

Különdíjasok:

A torna legjobb játékosa: Zumbulisz Martina (Baracs)

A torna legjobb kapusa: Heitzmann Nikolett (Paks)

A torna gólkirálya: Foltán Viktória (Holler UFC)

DLSZ+: Kágyi Kira Miranella (Szekszárd)

A nap pillanata: Gyöngyösi Éva, aki a döntőben mentett nagyszerű mozdulattal

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.