400 ezer forint gyűlt össze a VII. Akarat Ereje Kupán

Szárszó Lajos - 2018. május 21. 20:12

Tíz férfi és hat női amatőr kispályás labdarúgó csapat mérte össze tudását a "Családi Utazás"elnevezésű jótékonysági amatőr kispályás labdarúgó tornán!

Az idén már hetedik alkalommal került megrendezésre a VII. Akarat Ereje Kupa, amely országos hírű eseménnyé nőtte ki magát, melynek ezúttal a Duna parton lévő Lemezalakító Pihenőpark adott otthont. A jótékonysági rendezvényre az idén is hamar betelt az indulók létszáma, melyen 10 férfi és 6 női amatőr kispályás labdarúgó csapat versengett a helyezésekért. A labdarúgás szeretetén túl a cél ezúttal is nemes volt, hiszen a főszervező, Szatmári Ádám a torna bevételeiből és a szövetség partnereinek támogatásából nem saját maga gyógyulását, hanem ezúttal az adományokat továbbjuttatva a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályát támogatta. A torna megnyitója előtt Ádám elmondta, hatalmas izgalommal várta a mai napot is, hiszen a VII. Akarat Ereje Kupa más, mint a többi, hiszen ezúttal ő segíthet gyermek társainak. Mivel a kupa ideje alatt gyerekprogramok - köztük rajzverseny, melyen mindenki kapott ajándékot - is várták a lelátogatókat, igazi családi nap alakult ki. A mérkőzések ezúttal is sportszerű keretek között, nagyszerű hangulatban zajlottak a szép számú szurkolósereg előtt.

Az amatőr sportolók, a Szatmári család, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség közös összefogásából a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház javára összesen több, mint 400.000 forint támogatás gyűlt össze. A szervezők természetesen Ádámnak is készültek meglepetéssel, akinek egy régi nagy álmát sikerült megvalósítani, mégpedig azt, hogy az egyik hazai aquaparkban egy fókával úszhasson együtt. Plusz ajándékként kapott még egy családi pihenést, kikapcsolódást egy debreceni hotelben, és egy hatalmas tortát az egyik dunaújvárosi cukrászdától.

Mint azt Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára elmondta, az idei rendezvény különleges volt, hiszen Ádám most más, segítségre szoruló gyermeknek segített:

- Ádám arra kért meg bennünket, hogy a támogatásokból a gyermekosztálynak vásároljunk valami olyat, ami a kisbetegek gyógyítását segíti. Hatalmas öröm, hogy ez a közösség, a labdarúgók családja az idei évben több, mint 400.000 forintnyi összeggel járulhat hozzá a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályán gyógyuló gyermekek minél jobb körülményeihez. Köszönet a labdarúgóknak, akik nagyszerű napot varázsoltak nekünk, és minden támogatónknak, szervező barátaimnak, akik nélkül ma nem segíthettünk volna a beteg gyermekeknek.

 

A jótékonysági férfi kupa végeredménye:

1. Hely: KEMI KER KFT

2. Hely: RUFORM

3. Hely: STEELWORKERS

Különdíjasok:

A torna legjobb játékosa: Szabó Szilárd (RUFORM)

A torna legjobb kapusa: Gaál Levente (STEELWORKERS)

A torna gólkirálya: Mazán Balázs (KEMI KER KFT)

A nap pillanata: Lázár Dávid, aki a döntőben mentett nagyszerű mozdulattal

A jótékonysági női kupa végeredménye:

1. Hely: Baracs

2. Hely: Szekszárd

3. Hely: Paks

Különdíjasok:

A torna legjobb játékosa: Zumbulisz Martina (Baracs)

A torna legjobb kapusa: Heitzmann Nikolett (Paks)

A torna gólkirálya: Foltán Viktória (Holler UFC)

DLSZ+: Kágyi Kira Miranella (Szekszárd)

A nap pillanata: Gyöngyösi Éva, aki a döntőben mentett nagyszerű mozdulattal

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.