Dunaújvárosi siker Orosházán

spigott - 2018. május 24. 13:10

Mindegyik mérkőzését megnyerve szerezte meg az Orosházán megrendezett torna első helyét a DKKA U13-as kézilabda csapata.

A háromnapos Orosháza Kupán szerepelt a közelmúltban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U13-as leány együttese. A viadalon összesen tizenkét csapat versengett a minél szebb helyezésekért úgy, hogy a résztvevőket három négyes csoportba osztották a szervezők, s a csoportok első helyezettjei küzdhettek meg végül az érmekért.
A DKKA fiataljai először a Kispest ellen játszottak, s igen könnyű, 32-20-as sikert arattak úgy, hogy az első felvonásban még igen sok ziccert hagytak kihasználatlanul a dunaújvárosiak. A Hajdúnánás ellen még simább meccset játszottak fiataljaink, akik kiütéses, 38-8-as győzelemnek örülhettek, így a torna második napján a csoport első helyéért léphettek pályára. Ebben a Hódmezővásárhely igyekezett megakadályozni a mieinket, ám a viszonylag szoros első játékrészt követően pontosított játékán a DKKA, mely 25-17-es győzelemmel végzett a kvartett első helyén.

Kép: DO-archív

A helyosztókon először a KSZSE csapata ellen húztak szerelést kézilabdázóink, s ötletes, jó játékuk jutalmaként könnyed, 22-13-as sikert aratva léptek nagyot a tornagyőzelem felé. A sorozat utolsó meccsén a házigazdák vártak a mieinkre, ám a Kohász fiataljai ezúttal sem hibáztak, már az első félidő után tíz góllal vezettek, s végül 32-18-as győzelemmel szerezték meg a viadal első helyét úgy, hogy a torna gólkirálynői címét a DKKA tehetsége, Kecskés Noémi szerezte meg.

A DKKA U13-as csapatának orosházi eredményei
 
DKKA – Kispest NKK 32–20 (21–12)
DKKA – Hajdúnánás SK 38–8 (17–5)
DKKA – Hódmezővásárhely 25–17 (12–11)
DKKA – KSZSE 22–13 (11–7)
DKKA – Orosháza 32–18 (18–8)

A csapat tagjai: Péli Dorottya, Bécsi Laura, Kiss Flóra, Imre Viktória, Váradi Hanna, Sztanó Kincső, Varjas Lara, Dobos Hanna, Wenszky Janka, Hólik Anna, Kecskés Noémi, Garbacz Petra, Balogh Dóra, Brezovszki Abigél, Szabó Márta. Edző: Takács Józsefné.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.