Elmaradt a bravúr - Bajnok az UVSE!

Szárszó Lajos - 2018. május 10. 19:08

Három negyedig élt a remény a szépítésre, ám a remekül hajrázó UVSE végül magabiztos 9-5-ös győzelmet aratott a bajnoki finálé harmadik, s egyben utolsó találkozóján a DUE-Maarsk Graphics vízilabdázói ellen, így a tavalyi szezon után ismét elhódította a bajnoki címet.

A női vízilabda OBI döntőjének harmadik felvonására került sor ma Budapesten az UVSE és a DUE-Maarks Graphics csapatai között. Mivel a valamely csapat harmadik győzelméig tartó párharcában 2-0-ra az UVSE vezetett, így a mai összecsapás akár a lilák végső győzelmét is hozhatták volna. Ezt azonban nem szerették volna engedni a mieink, így igen izgalmas csatára volt kilátás. Még ma délelőtt is edzést tartott a DUE csapatának Mihók Attila, melyen a speciális játékelemeket gyakorolták. A találkozó elején ezekre még nem volt szükség, viszont a kőkemény védekezésre igen. Amit az első percben látni lehetett, hogy a mieink nagy akarattal, és meglepő kezdőcsapattal vágtak neki a harmadik összecsapásnak, amely eredményes volt. Mindkét oldalon a védekezés dominált, így az első találatra sokáig kellett várni.

A negyed közepéhez érve Mihók Attila sorcserét határozott el, így azok, akik az elején kiválóan őrizték meg kapunkat a góltól, kisebb pihenőt kaptak, ezzel együtt pedig az agresszívabban támadók érkeztek a medencébe. Rebecca Parkes közeli lövését védte Kiss Alexandra, majd Vályi Vanda kiállítását sikerült kivédekezni. Az UVSE védekezésén sem sikerült fogást találni, de hátul a mieink is kőkemények voltak. A vezető találatunk a 6. percben született, melyet Gurisatti Gréta szerzett (0-1), majd Parkes kiállítását nem sikerült kihasználni. A következő két perc kemény játékot hozott, miközben az előnyt sikerült megőriznünk, amely azt jelezte, a DUE remekül felkészült a találkozóra. Garda remek blokkjával indult a második negyed, majd igen szerencsés góllal egyenlített a hazai gárda Steffens révén, akinek labdája szó szerint átvánszorgott a képzeletbeli gólvonalon (1-1). Kiss Alexandra Takács lövését fogta, majd Geraldine Mahieau nem tudott túljárni Gangl eszén.

A kiváló védekezés után Horváth Brigitta vízre pattintott lövése került a hálóba (1-2), viszont Szilágyit küldték ki a sporik, melyet sikerült kivédekezni. Keszthelyi Rita szabaddobásból lőtt klasszisgólt (2-2), majd Mahieiau állt ki a játékból, de a blokk Gurisatti Grétától remek volt. Bosszúságunkra Szilágyi Dorottyát már másodszorra szórták ki, melyet Keszthelyi használt ki, ezzel fordított az UVSE (3-2). A folytatásban Horváth Brigi kétszer is remekül harcolt elől, majd Slingi lőtte be ziccerét, miután sikerült elvenni a labdát az előretörő hazaiaktól (3-3). Az utolsó másodpercben Garda Krisztina blokkolta Keszthelyi Ritát, ezzel a döntés a második félidőre maradt. Ziegler Diána lövéssel indult a harmadik nyolc perc, melyet Gangl védett, majd Szűcs kiállításából Gurisatti Gréta vágta a labdát a hazai kapus feje fölött a kapuba (3-4).

Képek: DO-archív

A középkezdés után sajnos elvédekeztük magunkat, így maradt üresen Takács, aki közelről szerzett könnyű góllal egyenlített (4-4). Kiss Alexandra a bal felső sarokból szedte ki a labdát, majd az ellentámadás végén sajnos nem végeztük el időben a sarokdobást, így elvették tőlünk a labdát, ráadásul Gurisatti Grétát ki is állították. Ezt Steffens váltotta gólra egy türelmesen kijátszott támadás végén (5-4), míg a túloldalon Vályi Vanda lapos lövését védte a rövidsaroknál Gangl. Egy védekezési megingás után megúsztunk egy ötméterest, melyet szabálytalan elvégzés miatt érvénytelenítettek a játékvezetők, viszont Keszthelyi ejtése ellen nem volt ellenszer (6-4), majd a csereként beállt Laura Aarts védett nagyszerűen.

A záró negyed elején Gurisatti Gréta pontozódott ki, mely a hazaiaknak ötméterest is eredményezett. Azt Keszthelyi Rita magabiztosan értékesítette (7-4), mellyel jelenetősre nőtt a hátrányunk. Az UVSE közben már saját játékát játszhatta, akik zsinórban négy gólt szereztek. Gangl Szilágyi Dorottya átlövését tolta szögletre, majd Garda próbálkozása halt el a hazai blokkon. A vége előtt öt perccel úgy tűnt, hogy Steffens találata bebiztosítja a hazaiak bajnoki címét (8-4), melyre Vályi Fanni válaszolt (8-5). Tóth Csabai Dóra örülhetett annak, hogy tisztán maradt a kapu előtt, melyet azonnal ki is használt (9-5), majd a túloldalon Szilágyi Dorottya lövését blokkolták a hazai védők, aki a következő támadás végén csattanós kapufát lőtt. Ekkor már csak kettő perc volt hátra, így biztossá vált a mieink szépen csillogó ezüstérme, akik a legutóbbi évek legszebb idényét zárták, hiszen ne feledjük, milyen fantasztikus az, hogy megnyerték a LEN Kupát!

Mihók Attila: - Mind a három meccsen felőrlődtünk az iszonyatos birkózásban. Az UVSE ellen ebben nem volt esélyünk. Ezt próbáltuk elkerülni, és a vízilabda fifikásságára szerettem volna terelni a játékot. Magunktól többet vártam, de ebben a típusú játékban nem volt esélyünk. Ha egy csapat 3-0-ra nyeri meg a döntőt, akkor nem lehet ezt megkérdőjelezni. Gratulálunk az UVSE-nek, akik megérdemelten nyerték meg a bajnokságot. Biztosan fogunk tudni örülni az ezüstéremnek, de az biztos, hogy még sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy sikeresen vegyük fel a harcot a fizikális játékban az UVSE-vel.

UVSE – DUE-Maarks Graphics 9:5 (0:1, 3:2, 3:1, 3:1)

UVSE: Gangl Edina - Szücs Gabriella, Keszthelyi Rita 3, Vivian Sevenich, Margaret Ann Steffens 3, Tóth Csabai Dóra 1, Takács Vivien 1. Cserék: Maczkó Lilla - Rebecca Parkes, Mucsy Anna Mandula, Pap Médea Rebeka, Gyárfás Dorottya, Kiss Eszter Lara, Pap Mónika. Vezetőedző: Benczur Márton.

DUE-Maarsk Graphics: Kiss Alexandra - Horváth Brigitta 1, Geraldine Mahieu, Garda Krisztina, Ziegler Diána, Brezovszki Gerda, Vályi Fanni 1. Cserék: Laura Aarts (kapus) – Szilágyi Dorottya, Lara Luka, Mchunu Hlengiwe 1, Gurisatti Gréta 2, Vályi Vanda, Huszti Vanda. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.