Ezüstös Dragon Steel

doszerk - 2018. május 15. 12:51

Két ezüstéremmel zárták a Budapesti Sárkányhajó Fesztivál és Válogató Verseny küzdelmeit a dunaújvárosi Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Egy-egy záportól eltekintve kitűnő időben rendezték meg szombaton a Lágymányosi-öbölben a Budapesti Sárkányhajó Fesztivál és Válogató versenyt, melyen a dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői Open csapattal vettek részt a 200 és 2000 méteres futamokban. Mint arról Tóth Edit, az egyesület elnöke beszámolt, ugyan az open kategóriában elsősorban a férfiak szoktak versenyezni, ők négy női versenyzővel egészítették ki keretüket, ráadásul a húsz evezős helyett tizennyolc, illetve tizenkilenc versenyzővel vágtak neki a távoknak.

- "Az "Open Kupa" kategória 200 méteres versenytávján mindkét időfutamban másodikak lettünk, így összesítésben is a második helyet szereztük meg ezen a távon, amire rendkívül büszkék voltunk. A "Marathon Open Kupában" 2000 méteren kellett bizonyítanunk, s itt is vegyes összetételű csapattal indultunk el. Itt az üldözéses rendszerű küzdelemben húsz másodpercet követően, egymás után indítják a hajókat.

Kép forrása: Dragon Steel SE

Mi a második időfutam utolsó pozíciójáról indulva vettük fel a harcot, egy nagyon erős, gyors megindulással. Már ekkor éreztük a rendkívüli erőt a hajónkban, ami egészen a táv végéig kitartott. Az üldözéses verseny második körében már utolértük és megelőztük az előttünk induló egységet. A befutó előtt az utolsó 150 métert szinte repülve tettük meg. Ebben a kategóriában nyolc hajó indult, s mi végül itt is a második helyet szereztük meg, ami óriási bravúr volt. Az eredményünket tovább szépíti, hogy a női kormányosunk most először lett bevetve, ilyen hétfordulós hosszú távú versenyen és nagyon ügyesen kezelte ezt a nehéz szituációt, mert a versenyzőkkel együtt közel két tonnás, a tizenkét és fél méter hosszú versenyhajót kell irányban tartani nemcsak az egyenesben, hanem a fordulókban is. Egy csapat sikere nemcsak az evezősök erején, gyorsaságán, stílusán, kitartásán, hanem a dobos és kormányos képességein is nagyban múlik. Érthetően büszkék vagyunk erre a két ezüstéremre, s a közös siker újabb erőt ad a további felkészüléshez, de a Magyar Bajnokság és világbajnokság előtt szükség is van a lendületre.

A Dragon Steel SE versenyzői: Bruzsik László, Fehér Nárcisz, Fenyvesi István, Fenyvesi Máté, Fenyvesi Zsolt, Harmath Dániel, Kótai Ferenc, Kovács Benedek, Letenyei Krisztina, Mátéka Zoltán, Nagy-Berzsenyi Zsófia, Nagy Dániel, Nagy Sándor, Nagy Zoltán, Rubicsné Guld Lívia, Ruffing Gyöngyi, Szabó Levente, Torják Viktor, Tóth Edit, Tóth Gergely, Urbán Csaba.

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.