Jöhet a második felvonás!

Szárszó Lajos - 2018. május 4. 7:45

Hazai környezetben egyenlíthet a bajnoki fináléban a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata szombaton délután az UVSE ellen.

Három győztes mérkőzésig tart a női vízilabda döntő, melynek második összecsapására szombaton 15 órakor kerül sor a Fabó Éva Sportuszodában a DUE-Maarks Graphics és az UVSE csapatai között. Mivel az első ütközetet az emberelőnyeit jobban kihasználó fővárosiak nyerték meg 7-5-re, ezért most az újvárosiak arra készülnek, hogy ők is kihasználják a hazai pálya előnyét. Ez azonban egyáltalán nem lesz egyszerű, hiszen vízilabdázóink a szezon végén, mely időszakban nem csak a klubcsapatban, hanem a válogatottban is helyt kellett álljanak, nagyon kimerültek. Nagy valószínűséggel az nyerheti meg a bajnokságot, amelyik csapat jobban tud regenerálódni, és a koncentrációját kizárólag az adott mérkőzésre tudja összpontosítani. Mint azt Mihók Attila, a DUE-Maarks Graphics vezetőedzője elmondta, mind fizikálisan, mind szellemileg igen kimerült mindkét csapat kerete, így kiszámíthatatlan, mit hoz a döntő második felvonása.

- Abban bízunk, hogy most teljesen más lesz a meccs, mint az első volt. Az összecsapásra készülni nem tudtunk, mivel a játékosainkat csütörtökön kaptuk vissza a válogatottól, akik Szentpétervárról érkeztek haza, ahonnan az utazás sem számít pihentetőnek. Nyílván nem jó azt látni, hogy a szezon végére mindenki teljesen kimerült, miközben a bajnoki döntőre készülünk. Eszetlenül nehéz év végén járunk. Az biztos, hogy erről ellenfelünk is hasonlóan vélekedik, hiszen ők sincsenek könnyebb helyzetben nálunk. A legfontosabb feladat, hogy valahogyan harcképesek legyünk, és tudjunk valahonnan olyan energiákat mozgósítani, amely tartalékkal itthon le tudjuk győzni az UVSE csapatát. Az döntően befolyásolhatja a találkozót, hogy ha valamelyik csapatból meghatározó játékosa kipontozódik, illetve kevesebbet tud játszani, hiszen elég nagy különbségek vannak jelenleg a csapatok első számú és tizenegyedik játékosa között. Nyílván az taktika és elképzelés lehet, hogy az ellenfél meghatározó játékosait minél hamarabb a padra ültessük. Ebben a mostani párharcban azonban azt tartom nagyon fontosnak, hogy a találkozót a két csapat a medencében döntse el, ne pedig egy vélhetően megkérdőjelezhető játékvezetői ítélet. Mind a két csapatnak nehéz lesz a másikat legyőzni. És most nem csak azért, mert az ellenfél is kiváló csapat, hanem azért, mert mindkét fél a saját problémáival is meg kell küzdjön.

Szilágyi Dorottya, a DUE-Maarks Graphics meghatározó játékosa szeretné, ha még egyszer vissza tudnák hozni Dunaújvárosba az UVSE gárdáját, vagyis győznének a szombat délutáni összecsapáson.

Képek: DO-archív

- Szeretnénk visszavágni a Budapesten elszenvedett vereségért. Mint minden mérkőzés, ez is 0-0-ról indul, és most úgy érzem, hazai pályán van esélyünk legyőzni az UVSE-t. Az első felvonáskor úgy éreztem, hogy a támadó játékunk gyenge volt. Szinte menekültünk vissza védekezni, amely nem jelent hatalmas bajt, hiszen a védekezés a játék egyik fontos eleme, de most ennél többre lesz szükségünk elől, hogy le tudjuk győzni ellenfelünket. Sokkal többet kell kapura lőnünk, valamint a speciális játékhelyzetekben, emberelőny, emberhátrány, maximálisan kell összpontosítanunk. Az előző meccsből kiindulva gyakorolnunk kell még az emberhátrányos védekezést, viszont az emberelőnyös lehetőségeket nagyobb arányban kell kihasználnunk. Ezekre a szituációkra azonban egy meccset alapozni nem szabad, hiszen azt soha nem lehet tudni, milyen lesz a játékvezetői felfogás. Az elsődleges cél, hogy még egyszer visszahozzuk a döntő folyamán Dunaújvárosba az UVSE-t. Úgy érzem, itthon, a nagyszerű hazai közönség támogatása mellett sikerülhet a győzelem megszerzése.

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.