Dunaújváros Hetilap

Rendkívüli döntések

Molnár Emese - 2018. május 31. 13:56

Rendkívüli helyzet állt elő a gázmotoros erőművek, a DVCSH és a hozzá köthető cégcsoportok kapcsán, emiatt rendkívüli ülést tartottak a képviselők.

A közgyűlés első napirendje az Energo-Hőterm Beruházó, Működtető Kft. tavaly évi beszámolóját tartalmazta. Szepesi Attila gazdasági ügyekért felelős alpolgármester röviden felvázolta, hogy az ügyvezető tájékoztatása alapján a cég tulajdonában lévő hat gázmotort és egy kazánt értékesítettek 2,69 milliárd forintért, fele-fele arányban a DVCSH Kft-nek és az Energott Kft-nek, valamint ezen túl bérleti díjat fizet a továbbiakban a Hőterm a gázmotorokért ennek a két cégnek. Ám mint azt Szepesi Attila elmondta, minderről nem tájékoztatták az ötven százalékos tulajdonrésszel bíró önkormányzatot annak ellenére, hogy az együttműködési és társasági szerződésben is benne van, hogy bármilyen másik tulajdonos által szerzett vagy vásárolt értéket a taggyűlésnek jóvá kell hagyni. Az alpolgármester azt is hozzátette, hogy nem látták a szerződéseket, nem is adják ki nekik, csak betekintést engednek. A következő lépésként az önkormányzat bekéri a szükséges adásvételi és egyéb szerződéseket, hogy megismerjék, tisztán lássák a kialakult helyzetet, és annak függvényében büntetőfeljelentéssel fognak élni-hangsúlyozta Szepesi Attila.

Szintén egy DVCSH-val kapcsolatos ügyben tájékoztatta a közgyűlést Cserna Gábor polgármester, mégpedig arról, hogy a mai napon a cég vezetője írásban kérdéseket tett fel az élményfürdő üzemeltetőjének többek között közműfejlesztési hozzájárulásról. Ennek azért van jelentősége, mert amíg nem tisztázódik a helyzet, bizonytalanná válik az élményfürdő nyitvatartása, csak ideiglenesen nyithat ki. Cserna Gábor és Szepesi Attila is hangsúlyozta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy rendezzék a problémát (bár az alpolgármester megjegyezte, az eddigi dokumentumok alapján közműfejlesztési hozzájárulást nem kell fizetnie senkinek), és hogy mielőbb kinyithasson a fürdő a városlakók előtt, a tervek szerint pénteken. A belépők áráról itt tájékozódhat!

A közgyűlés közbeszerzési eljárást indított korábban a szennyvíztisztító telep és az ottani medencék felújítási munkálatainak elvégzésére és a műszaki ellenőri feladatokra. Ezen az ülésen kiválasztották a legjobb ár-érték arányú ajánlattevő céget, ez alapján a Brivi-Szer Kft. végzi majd el felújítást mintegy 270 millió forint értékben.

A rovat további hírei: Közélet

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.