Dunaújváros Hetilap

Rendkívüli döntések

Molnár Emese - 2018. május 31. 13:56

Rendkívüli helyzet állt elő a gázmotoros erőművek, a DVCSH és a hozzá köthető cégcsoportok kapcsán, emiatt rendkívüli ülést tartottak a képviselők.

A közgyűlés első napirendje az Energo-Hőterm Beruházó, Működtető Kft. tavaly évi beszámolóját tartalmazta. Szepesi Attila gazdasági ügyekért felelős alpolgármester röviden felvázolta, hogy az ügyvezető tájékoztatása alapján a cég tulajdonában lévő hat gázmotort és egy kazánt értékesítettek 2,69 milliárd forintért, fele-fele arányban a DVCSH Kft-nek és az Energott Kft-nek, valamint ezen túl bérleti díjat fizet a továbbiakban a Hőterm a gázmotorokért ennek a két cégnek. Ám mint azt Szepesi Attila elmondta, minderről nem tájékoztatták az ötven százalékos tulajdonrésszel bíró önkormányzatot annak ellenére, hogy az együttműködési és társasági szerződésben is benne van, hogy bármilyen másik tulajdonos által szerzett vagy vásárolt értéket a taggyűlésnek jóvá kell hagyni. Az alpolgármester azt is hozzátette, hogy nem látták a szerződéseket, nem is adják ki nekik, csak betekintést engednek. A következő lépésként az önkormányzat bekéri a szükséges adásvételi és egyéb szerződéseket, hogy megismerjék, tisztán lássák a kialakult helyzetet, és annak függvényében büntetőfeljelentéssel fognak élni-hangsúlyozta Szepesi Attila.

Szintén egy DVCSH-val kapcsolatos ügyben tájékoztatta a közgyűlést Cserna Gábor polgármester, mégpedig arról, hogy a mai napon a cég vezetője írásban kérdéseket tett fel az élményfürdő üzemeltetőjének többek között közműfejlesztési hozzájárulásról. Ennek azért van jelentősége, mert amíg nem tisztázódik a helyzet, bizonytalanná válik az élményfürdő nyitvatartása, csak ideiglenesen nyithat ki. Cserna Gábor és Szepesi Attila is hangsúlyozta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy rendezzék a problémát (bár az alpolgármester megjegyezte, az eddigi dokumentumok alapján közműfejlesztési hozzájárulást nem kell fizetnie senkinek), és hogy mielőbb kinyithasson a fürdő a városlakók előtt, a tervek szerint pénteken. A belépők áráról itt tájékozódhat!

A közgyűlés közbeszerzési eljárást indított korábban a szennyvíztisztító telep és az ottani medencék felújítási munkálatainak elvégzésére és a műszaki ellenőri feladatokra. Ezen az ülésen kiválasztották a legjobb ár-érték arányú ajánlattevő céget, ez alapján a Brivi-Szer Kft. végzi majd el felújítást mintegy 270 millió forint értékben.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.