A tehetségek csiszolásáért

Szárszó Lajos - 2018. május 15. 17:07

Az idei tanévre 1.400.000 Ft-ot nyert el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola a tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatására megjelent pályázaton.

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola minden évben sikeresen pályázik a Nemzeti Tehetségprogram által kiírt támogatások elnyeréséért. Mint azt az iskola igazgatója, Tóth Györgyné elmondta, az idei tanévben 1.400.000 Ft-ot nyert el az intézmény a tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatására megjelent pályázaton.

- Az iskolánk akkreditált kiváló tehetségpontként kiemelt feladatának tartja a tehetséges gyermekek felfedezését és fejlesztését, ezért több éve működik már náluk alsó- és felsőtagozaton is tehetséggondozó szakkör. A pályázatból vásárolt eszközök egy része a szakkörökön kerül felhasználásra, ám nagyobb része az iskola összes tanulójának örömöt szerez. Táblajátékokat, kártyajátékokat, fejlesztő eszközöket vásároltak az osztálytermekbe alsó- és felsőtagozaton is, melyek széles spektrumon fejlesztik a gyermekek számos kompetenciát.

Kép forrása: Dózsa iskola

Ezen pályázati forrásból sikerült az iskola udvarait is izgalmasabbá tenni, kültéri sakkasztalokkal, sporteszközökkel, udvari játékokkal. A tanítók találékonyságát bizonyítja, hogy az iskola alapítványával karöltve az udvarokra felfestik a tantermekbe vásárolt társasjátékok pályáját, így azok már több helyen is játszhatók akár életnagyságban is. Ezekre a felfestésekre az épület felújítása után kerül sor, ám addig is élvezik és használják a gyerekek a rengeteg új játékot. A pályázati program megvalósulását az alsó tagozaton működő tehetségprogram pedagógusainak, Gajdó Krisztinának és Flick Szabinának köszönjük.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.