Sima győzelem a juniorok ellen

spigott - 2018. május 15. 19:34

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is magabiztos, 30-24-es győzelmet aratott a junior válogatott elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Ahogy tavaly, úgy idén is pályára kellett lépnie az NB I-es női kézilabda csapatoknak a junior válogatott ellen, s ma a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese látogatott a fővárosba, hogy megmérkőzzön a nyári Európa-bajnokságra készülő korosztályos nemzeti csapattal.
György László vezetőedző ezúttal nélkülözte Katarina Tomasevics kapust, valamint a junior válogatottban szereplő Klujber Katrint is, ám ez nem akadályozta meg abban a mieinket, hogy már a találkozó elején magukhoz ragadják a kezdeményezést, s a 9. perchez érve már 4-0-ra vezettek. A juniorok első, majd második gólját Klujber szerezte, ám a túloldalon Micijevic, Szekerczés és Molnár sem hibázott, így a 18. percben már 8-2-re vezetett a Kohász. A félidő hajrájában valamelyest csökkent a koncentráció, s ez elsősorban a védekezésben volt tetten érhető, így a "házigazdák" egyre gyakrabban találtak utat dunaújvárosi kapuig, s ennek is köszönhetően a szünetig négygólosra csökkentették hátrányukat (8-12).

Szekerczés Luca (labdával) volt a meccs legeredményesebbje! (Kép: DO-archív)

A térfélcserélt követően nem sokat foglalkoztak a védekezéssel a csapatok, s ez az eredmény alakulásán is meglátszódott, mert nyolc perc alatt tízszer púpozták ki hálókat a játékosok, s mivel ebből a rohanásból a juniorok jöttek ki jobban, így fel is zárkóztak kettőt találatra (14-16). A Kohász gyorsan össze is kapta védekezését, ráadásul támadásban is remekül élt a fiatalok fegyelmezetlenségeivel, s a 46. percben ismét magabiztosan, már 23-16-ra vezettek György László tanítványai. Együttesünk egészen a meccs hajrájáig tartotta magabiztos előnyét, s bár az utolsó percekben egy kisebb hullámvölgybe került, végül sima, 30-24-es győzelmet aratott a mindkét csapat számára hasznos felkészülési találkozón. a meccs legeredményesebb játékosa a tizenegy gólig jutó Szekerczés Luca volt, míg a junior válogatottban szereplő Klujber Katrin öt találatig jutott.

Magyar Junior Válogatott – DKKA 24-30 (8-12)

A DKKA gólszerzői: Szekerczés 11, Takács D. 4, Szalai 4, Grosch 3, Bulath 3, Micijevic 2, Kazai 2, Molnár 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.