Előzetes vár az erőszakos betörőre

doszerk - 2018. június 14. 16:59

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a nyomozás adatai szerint 2018. június 9-én, a délutáni órákban a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő társával azzal a céllal ment a sértett dunaújvárosi lakásához, hogy értékeit akár erőszak alkalmazása útján is megszerezze.

Miután a sértett ajtót nyitott, a gyanúsított társa felszólította őt, hogy adjon át nekik valamilyen értéket. Amikor a sértett nem akarta őket beengedni, a gyanúsított kitépte az ajtót a kezéből, majd a mellkasán meglökte, több esetben tenyérrel arcon ütötte, és ismételten felszólította, hogy adja át az értékeit. A gyanúsított társa a bántalmazás közben a lakásba bejutott, és a polcon keresgélve rátalált 80.000,- Ft készpénzre, amelyet magához vett. Az elkövetők a lakásból azt követően távoztak, hogy a sértett barátnője a rendőrség kihívását helyezte kilátásba.

A gyanúsított társát a rendőrség az elkövetés után elfogta, őrizetbe vette, majd előzetes letartóztatásba került, míg a gyanúsított szökésben volt, végül ő is elfogásra került.

Az őrizetben lévő gyanúsított büntetett előéletű, többször volt büntetve vagyon elleni, illetve erőszakos bűncselekmények miatt. Az eljárás tárgyát képező jelentős tárgyi súlyú bűncselekményt rövid idővel vagyon elleni, erőszakos bűncselekmények miatt történő elítélését követően, több büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el. Tartani lehet attól, hogy szabadlábra helyezése esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, tekintetében a bűnismétlés reális veszélye fennáll. Figyelemmel arra, hogy a cselekmény elkövetése után a gyanúsított a hatóság elől megszökött, ezért a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll.

A rovat további hírei: Sziréna

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.